Turska oborila sirijski helikopter (VIDEO)

Turski borbeni avioni oborili su sirijski vojni helikopter na dva kilometara unutar Turske, pošto je letilica ugrozila turski vazdušni prostor, potvrdio je zamenik turskog premijera Bulent Arinč

  • 4

Turska će obavestiti Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija i države članice NATO o detaljima i okolnostima pod kojima je oborila sirijski helikopter, izjavio je danas turski šef diplomatije Ahmet Davutaglu.

Turski borbeni avioni oborili su sirijski vojni helikopter na dva kilometara unutar Turske, pošto je letilica ugrozila turski vazdušni prostor, potvrdio je zamenik turskog premijera Bulent Arinč.

- Danas u 14.20 sati helikopter "Mi-17", koji pripada Siriji, narušio je granicu sa Turskom, na dva kilometara unutar oblasti Guveči u oblasti Jajladagi u provinciji Hataj - rekao je Arinč novinarima u Ankari posle sednice vlade.

Arinč je naveo da je više puta turska protivazdušna odbrana upozoravala, međutim, sirijske letilice su nastavile da narušavaju turski vazdušni prostor, a turski avioni su projektilom pogodili helikopter koji je pao na sirijsko tlo, prenela je agencija Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sigurica

    17. septembar 2013 | 08:48

    Tesko moze da se desi da hilikopter padne na Sirijsku teritoriju ako je ušao 2 km na Tursku.Jedino ako je duvao neki veliki orkan.Naravno to što se desilo jasno je ko dan.Uaaa za Turke.

  • русија

    17. septembar 2013 | 00:43

    хммм

  • dr. dare

    17. septembar 2013 | 10:13

    Cackaju Turci mecku. Osmanlije ostaju Osmanlije. Izgleda da bi oni opet u ekspanziju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA