VOZ KASNIO 32 SATA: Železnica Srbije vraća novac putnicima

Železnice Crne Gore i Srbije izvinile su se putnicima koji su na relaciji Beograd – Bar putovali više od 32 sata, a putnicima će biti vraćen novac za kupljene karte, ali do granice sa Crnom Gorom

  • 9

Brzim srpsko-crnogorskim prugama putnici su od Beograda do Bara putovali 32 sata.  Železnice Crne Gore i Srbije izvinile su se putnicima zbog zakašnjenja, a iz Železnica Srbije saopšteno je da će putnicima vratiti novac za kupljene karte, ali do granice sa Crnom Gorom.

Iz Železničke infrastrukture Crne Gore poručili su da putnici, koji je u Podgorici trebalo da budu u utorak ujutru, nemaju pravo na novčanu nadoknadu zbog kašnjenja.

Direktor sektora za međunarodni prevoz putnika Milovan Janković kazao je da između železnica Crne Gore i Srbije nije potpisana Povelja o nadoknadi, i da nije moguće izvršiti nadoknadu.

Železnice Srbije donele su odluku da se hitno utvrdi odgovornost za putovanje vozom od Beograda do Bara i da se svim putnicima iz tog voza vrati novac za kupljene karte, do granice sa Crnom Gorom. Portparol ŽICG Mirjana Vujović kazala je da je Železnički Prevoz organizovao hranu i piće u stanici Kolašin kao i autobuski i taksi prevoz do mesta odredišta za svakog putnika do Nikšića, Cetinja, Bara i Ulcinja.

Voz je po redu vožnje iz Beograda trebalo da krene za Bar u 20 sati i 10 minuta, ali je u polasku kasnio 89 minuta, jer je čekao voz iz Subotice, u čijem je sastavu bio vagon s putnicima, koji su morali da nastave putovanje za Bar. Nakon polaska voza, zbog kvara na jednom vagonu, voz je zaustavljen u stanici Bela Reka, a iz Železnica Srbije su uspeli da otklone kvar. Voz je ponovo zaustavljen u Barajevu, gde je utvrđeno da se vagon ne može popraviti, pa je angažovan drugi, a voz je dalje krenuo u 6 sati i 25 minuta.

Između železničkih stanica Mojkovac i Trebaljevo, od 16 do 22 sata i 20 minuta, voz je zbog nestanka napona usled udara groma stajao u tunelu. Iz stanice Kolašin krenuo je u jedan sat, a stigao u Bar oko četiri sata.

(Telegraf.rs / Izvor:Vijesti.me)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CrnogoracMNE

    18. septembar 2013 | 21:51

    Kako se onaj Japanac ubi sto je kasnio 5 sekundi,ovi nasi u zeljeznici SRB i CG svi bi trebali onako kolektivno izvrsiti samoubistvo,zivio Japan !!! ;-)

  • Mirko

    18. septembar 2013 | 21:48

    ko normalan se više vozi železnicom Srbije?

  • Ivana

    18. septembar 2013 | 22:44

    Ma treba i odstetu da plate ne samo da vrate novac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA