Pavlović: Država da spreči Filipa Ceptera u pljački!

- Ukazujemo na pljačku koja je u toku kako bismo se uverili da li su Cepter i njegova grupa jači od države - kaže advokat "Šipad komerca" Branko Pavlović

  • 1

Advokat Branko Pavlović kaže da je grupa koju predvodi Filip Cepter iskoristila državu kako bi na prevaru postala formalni vlasnik skupocene nekretnine na Novom Beogradu.

Pavlović kaže da je pravi vlasnik sporne zgrade u novobeogradskom Bloku 30 zapravo firma "Šipad komerc", koju on zastupa i koja je Tužilaštvu za organizovani kriminal podnela krivičnu prijavu protiv šest lica, a među njima je i jedan od najbogatijih Srba Filip Cepter.

- Očekujemo da će tužilac reagovati povodom naše prijave. Ako se dokaže da Republika Srbija snosi odgovornost za to što je praktično pomogla Cepteru i bila saučesnik u otimanju imovine od zakonitog vlasnika preko izvršitelja i veštaka, naknada štete će pasti na poreske obveznike - naglasio je Pavlović, čiji je klijent firma "Šipad komerc" vlasnik 30 odsto poslovne zgrade, dok je ostalih 70 odsto u rukama kiparskih firmi iza kojih stoji kontroverzni biznismen Cepter.

- Ukazujemo na pljačku koja je u toku kako bismo se uverili da li su Cepter i njegova grupa jači od države - kaže Pavlović.

Prema njegovim rečima, država je Filipu Cepteru doslovno poklonila poslovnu zgradu, koristeći se svojevrsnom pravnom vrteškom.

- Ova zgrada se pojavljuje kao sredstvo fiktivne naplate simuliranog duga između Cepterovih pravnih lica, koja se u fiktivnom postupku pojavljuju istovremeno i kao dužnik i kao poverilac i kao kupac. Uz nesavesno postupanje sudskih veštaka i izvršitelja, Privredni sud u Beogradu naneo je milionsku štetu zakonitom vlasniku prostora - tvrdi on.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    20. septembar 2013 | 21:06

    Isto kao su su uradili i sa firmom "Kultura"AD. Samo sto to nije bilo medijski propraceno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA