Budva za turiste uvodi ekološku taksu od 2 evra

Uvođenje eko-takse jedan je od modela kako bi Budva obezbedila deo sredstava za vraćanje kredita od 58 miliona evra, koliko je uzeto za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u bečićkom naselju Vještica

  • 17

Crnogorska opština Budva uvešće od naredne godine posebnu naknadu za zaštitu životne sredine, odnosno takozvanu ekološku taksu za turiste koji dolaze u metropolu crnogorskog turizma. Iako se još pouzdano ne zna kolika bi trebalo da je visina takse, ali se preliminarno spominje iznos od dva evra.

Time će turisti, kako oni koji borave u hotelu, tako i oni koji odaberu privatni smeštaj, pored boravišne, morati da plaćaju i ekološku taksu, prenose današnje "Vijesti".

Uvođenje eko-takse je jedan od modela kako bi Budva obezbedila deo sredstava za vraćanje kredita od 58 miliona evra, koliko je uzeto za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u bečićkom naselju Vještica.

Postrojenje, koje bi do kraja godine trebalo da bude pušteno u funkciju, garantovaće čisto more u Budvi i Bečićima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Namcor

    25. septembar 2013 | 10:49

    Samo vi "taksirajte".Malo po malo,odbicete sve turiste.

  • Slovenac76

    25. septembar 2013 | 11:22

    Bio 1 put tamo i nikad vise.Nemaju pojma o turizmu.Kamen mogu da gledam na gradilistima bez eko takse.

  • REALISTA

    25. septembar 2013 | 11:44

    I sta se mene kao turistu tice da im placam dug? Kao da je smestaj dovoljno povoljan... i jos se nigde ne navodi cemu ekoloska taksa, sta,bice cistije?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA