Naknade za sudije i tužioce 17 miliona evra!

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević kaže da naknade sudijama i tužiocima koji su 2009. godine tužili državu ne bi mogle ukupno da iznose manje od 17 miliona evra

  • 4

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević izjavila je danas da, prema računici tog udruženja, naknade sudijama i tužiocima koji su 2009. godine tužili državu ne bi mogle ukupno da iznose manje od 17 miliona evra.

Boljevićeva je navela da je tada oko 1.100 sudija i tužilaca bilo "izbačeno na ulicu" bez ikakve mogućnosti da učestvuju u postupku, a u prvo vreme i bez mogućnosti da se žale. Ona je dodala da bi tačnu ukupnu sumu naknade moralo da zna ministarstvo, odnosno javno pravobranilaštvo, jer oni znaju broj tužbi, iznose koji su traženi i iznose koji su već u određenim slučajevima dosuđeni.

- Koliko smo mi računali, to ne može da bude manje od 17 miliona evra, pri čemu nismo računali baš one koji su tražili naknadu nematerijalne štete - istakla je Boljević.

Predsednica Društva sudija Srbije očekuje da će ocene pravosuđa u Srbiji iz Brisela biti pozitivne, ali da su sada prioritet Kosovo i kosovski izbori.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пера

    30. septembar 2013 | 11:39

    Те паре лепо сад да плати из свог џепа Маловићка!

  • Sinisa

    30. septembar 2013 | 12:38

    Kako ih nije sramota da tuze drzavu ! Pravno imaju pravo ,ali moralno ne ! Pa dok su oni sedeli i primali plate,drugi su za njih radili ,i sada su svi ispali blesavi ! Vecina nije ni trebala da prodje reizbor jer su katastrofalni !

  • Aleksandar

    30. septembar 2013 | 11:53

    Mafijaska drzava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA