Država plaća odštetu zbog požara u Laundžu

Apelacioni sud u Novom Sadu je odredio da se svakom od članova porodice isplati po milion i po dinara naknade za duševne bolove zbog smrti bliskog srodnika, a preživelima po oko dva miliona dinara za sve vidove štete

  • 0

Drugostepenom presudom Apelacionog suda u Novom Sadu država Srbija moraće da plati odštetu porodicama stradalih u požaru u novosadskom kafiću "Laundž.

Kako piše "Blic", svakom od članova porodice sud je odredio da se isplati po milion i po dinara naknade za duševne bolove zbog smrti bliskog srodnika, a preživelima po oko dva miliona dinara za sve vidove štete.

Advokat porodica žrtava Vladimir Beljanski je rekao da je presuda značajna jer je to prva pravosnažna posle šest godina od tragedije i njome je utvrđena odgovornost državnih organa za propuste koji su doveli do požara.

Apelacioni sud je zaključio da odgovornost države proizlazi iz činjenice da Sektor za zaštitu i spasavanje, koji je delovao u okviru MUP-a, za sve vreme rada "Laundža" nije uradio nijednu kontrolu zaštite od požara, piše list.

Požar u kafiću "Laundž" dogodio se u februaru 2008. U njemu je poginulo osmoro mladih starosti od 19 do 27 godina. Ranije su za požar osuđeni Miloš Malešev, koji je izazvao požar, kao i vlasnici kafića Tamaš Kolar i Srđan Bovan.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic - Radmila Šuljagić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA