DANSKA: Ostavka ministra zbog hipika

Ministar Morten Boedskov rekao da je primoran da podnese ostavku jer mu "većina u parlament više ne veruje" i da će o tome obavestiti premijerku Hele Torning Šmit kada se bude vratila iz Južnoafričke Republike, gde je bila na komemoraciji preminulom bivšem južnoafričkom predsedniku Nelsonu Mandeli

  • 5

Danski ministar pravde Morten Boedskov izjavio da će podneti ostavku zbog odložene posete parlamentaraca naselju hipika u Kopenhagenu.

On je priznao da je o tome lagao u obraćanju u parlamentu.

Ministar rekao da je primoran da podnese ostavku jer mu "većina u parlament više ne veruje" i da će o tome obavestiti premijerku Hele Torning Šmit kada se bude vratila iz Južnoafričke Republike, gde je bila na komemoraciji preminulom bivšem južnoafričkom predsedniku Nelsonu Mandeli, prenela je agencija AP.

Boedskov je prvobitno naveo da je poseta naselju hipika u februaru prošle godine odložena, jer šef policije Kopenhagenu nije mogao da bude u pratnji parlamentaraca, ali je kasnije priznao da je, ranije planirana, poseta parlamentaraca "ozloglašenom" naselju u Kopenhagenu, odložena zbog rizika da bi mogli da budu napadnuti kamenjem i petardama.

Naselje Kristiania se smatra za enklavu hipika gde postoji ilegalna trgovina drogom, nad kojim danski zvaničnicni "zatvaraju oči".

Ministar se našao na udaru javnosti zbog laganja u parlamentu zašto je otkazana, ranije planirana poseta parlamentaraca, naselju hipika u Kopenhagenu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA