SKANDAL: Albanska izložba usred Knez Mihailove

Kulturni centar Beograda biće domaćin izložbe dve Albanke o zločinima nad Albancima u Podujevu. Izložba se otvara 19. decembra

  • 42

Uoči Svetog Nikole, 18. decembra, u Beogradu bi trebala da se održi izložba dve Albanke o zločinima nad Albancima u Podujevu, pišu Novosti.

Kulturni centar Beograda biće domaćin ove izložbe, a pitanje koje se otvara je da li bi Srbi mogli da u Prištini organizuju izložbu o o ubistvu dečaka na Bistrici u Goraždevcu, o masakru srpskih žetelaca u Starom Grackom ili  masakru srpske dece u kafiću „Panda" u Peći.

- Ovaj događaj je provokacija. S obzirom na okolnosti i teror nad Srbima na KiM ovakve izložbe treba da se uslove organizovanjem izložbi o stradanju našeg naroda. Treba predstviti stradanja od 1999. do danas, da ne kažem od 1878, ili iz 1912, ili izložbe o progonu Srba sa Kosova u Jugoslaviji. Takav događaj trebalo bi organizovati ne samo u Prištini, nego i u Tirani koja je danas centar Albanaca sa Kosova. Nisam siguran da je to moguće - kaže za istoričar Miloš Ković.

Prema mišljenju istoričara Momčila Pavlovića, organizovanje izložbe u Beogradu o zločinima nad Albancima predstavlja višestruki problem.

- Pomirenje je neophodno i biće ga pre ili kasnije, ali nema pomirenja bez istine, razgovora i komunikacije. I Srbi i Albanci moraju da se suoče sa sopstvenom istinom, što znači da je potreban celovit pristup zločinima na Kosovu - smatra Pavlović.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čvarkov

    13. decembar 2013 | 23:25

    Ma kakva izlozba, mars u albaniju!

  • Googy

    13. decembar 2013 | 23:29

    Pa dokle mi vise da se savijamo. Pa svi imaju veca prava u srbiji od nas sami. Svi nas provociraju. JE**M SEBIJO PRODANA

  • bla bla

    13. decembar 2013 | 23:32

    mi smo jedinstveno lud narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA