Mirković: Tanjug će biti privatizovan do kraja 2014. godine

- Finansiranje Tanjuga za narednu godinu predviđeno je na isti način kao što je to bilo i do sada, uz napomenu da se vlasnička transformacija ove agencije okonča do kraja naredne godine - kaže pomoćnik ministra kulture

  • 4

Pomoćnik ministra kulture zadužen za medije Saša Mirković, izjavio je da je Nacrtom zakona o javnom informisanju predviđeno da se vlasnička transformacija državne novinske agencije Tanjug okonča do kraja 2014. godine.

- Finansiranje Tanjuga za narednu godinu predviđeno je na isti način kao što je to bilo i do sada, uz napomenu da je nacrtom Zakona o javnom informisanju predviđeno da se vlasnička transformacija ove agencije okonča do kraja naredne godine. U tom smislu Tanjug nije izuzetak od ostalih medija u kojima je država u (su)vlasničkom odnosu i odakle bi trebalo da se povuče u predstojećih 12 meseci - rekao je Mirković agenciji Beta.

Mirković je precizirao da se Nacrtom zakona o javnom informisanju za sve medije predviđa aukcijska privatizacija.

- U slučaju da ona ne uspe, akcije će biti ponuđene zaposlenima, a ako i to ne bude uspelo, predviđeno je brisanje medija iz registra. Svi ovi koraci biće mnogo detaljnije razrađeni sa Ministarstvom privrede i Agencijom za privatizaciju - rekao je Mirković.

Na pitanje kada bi Nacrt zakona o javnom informisanju mogao da se nađe pred Vladom, a potom i pred Skupštinom, Mirković je odgovorio da je taj dokument nakon ekspertske analize upućen na još jedno "čitanje" na nekoliko adresa unutar Vlade Srbije.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Burduš

    14. decembar 2013 | 11:05

    Jeste prvo godinu dana da se nakrade pa onda prisvojiti privatizacijom.. Bravo

  • Odličnoo

    14. decembar 2013 | 14:06

    Zaboracili smo na Tanjug - to još nije uništeno. Sa'ćemo, sa'ćemo...

  • Jogogo

    14. decembar 2013 | 13:31

    Karikatura od face,hahahahaha!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA