Premijera Pinterove "Izdaje" u režiji Gorana Šušljika

Predstava je master ispit poznatog glumca Gorana Šušljika, člana ansambla JDP-a, na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju

  • 1

Predstava "Izdaja" po tekstu Harolda Pintera, u režiji Gorana Šušljika, biće premijerno izvedena večeras u teatru "Bojan Stupica" Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).

Uloge u gorkoj komediji o ljubavnom trouglu iz 70-ih godina 20. veka igraju Nataša Tapusković, Gordan Kičić, Nebojša Dugalić i Slobodan Tešić. Kostimograf je Lana Cvijanović, scenograf Gorčin Stojanović, a izbor muzike i aranžmane potpisuje Irina Dečermić.

Predstava je master ispit poznatog glumca Šušljika, člana ansambla JDP-a, kod mentora, reditelja Slobodana Unkovskog na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju.

Slavni britanski pisac, glumac i aktivista, nobelovac Pinter napisao je "Izdaju" 1978. godine, kada je i izvedena u Nacionalnom teatru u Londonu. Usledila je postavka 1980. u Trafalgar teatru u Njujorku, a zatim i na mnogim scenama širom sveta. Dramu je na srpski jezik prevela Vesna Radovanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA