Zukorlić se povlači, ali zadržava uticaj u Sandžaku!

Poznavaoci prilika u Sandžaku iz njegovih reči da će njegovo buduće opredeljenje biti usmereno na „bošnjački nacionalni pokret", čitaju da će on i dalje voditi ključnu reč u IZuS, koja deluje u sastavu Islamske zajednice BiH

  • 37

Iza odluke prvog čoveka Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) muftije Muamera Zukorlića da se ne kandiduje na izborima za predsednika Mešihata krije se novi političko-nacionalni manevar promišljenog verskog lidera jednog krila muslimana u Republici, objavile su "Večernje novosti".

Ovo je najčešći komentar u Novom Pazaru i okolini na vest da Zukorlić neće više biti na čelu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i da će se zadovoljiti mestom sandžačkog muftije. Poznavaoci prilika u Sandžaku iz njegovih reči da će njegovo buduće opredeljenje biti usmereno na „bošnjački nacionalni pokret", čitaju da će on i dalje voditi ključnu reč u IZuS, koja deluje u sastavu Islamske zajednice BiH.

Zukorlićevo povlačenje odmah je otvorilo pitanje budućeg poglavara IZuS. Mesto vođe ove muslimanske zajednice najverovatnije će zauzeti neko iz kruga muftijinih najbližih saradnika. Najveće šanse daju se dosadašnjem potpredsedniku Mešihata Rešadu Plojoviću, kao i dekanu Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru Mevludu Dudiću. Isti divan sa Zukorlićem proteklih godina delilo je još niz ličnosti među kojima su i Hajro Tutić i Abdurahman Kujović, koji se takođe pominju kao mogući kandidati.

Među pretendentima o kojima javnost spekuliše u petak je vladala uzdržanost i rezerva. Rešad Plojović, potpredsednik Mešihata i direktor „Gazi Isa-beg" medrese u Novom Pazaru, naglašava da mesto najbližeg Zukorlićevog saradnika nije dovoljno za kandidaturu.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 032

    20. decembar 2013 | 23:11

    Sigurna sam da ga je neko ucenio. Ugrozio je svoje planove rasipništvom, luksuznim odmorima, dvema ženama i brojnim ljubavnicama, pa su se mnogi odjednom distancirali od njega, uključujući i neke islamske strukture. Mislim da su ga i SNS i Milo iskoristili kad im je trebalo, pa odbacili.

  • NL

    20. decembar 2013 | 23:44

    Zukorlic je velki lopov, prevarant, naskodio je mnogo Islamskoj veri i krajne je vreme da se povuce, on se nepovlaci dobrovoljno, to se zna, koliko ce dalje imati uticaja u Raskoj Oblasti " Sanzaku " treba da se saceka....

  • Maja

    20. decembar 2013 | 23:29

    A bas bih volela da znam koje dostojanstvo ste bili izgubili i zbog cega. Sto je dostojanstvo Osnjaka "bilo" manje nego u Srba?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA