EPS: Sve rashode odobrila Vlada Srbije

Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da bez saglasnosti Vlade nije isplaćivala novac za sponzorstva sportskih društava, ističući da nijedan "dinar nije isplatila na crno"

  • 1

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da bez saglasnosti Vlade nije isplaćivala novac za sponzorstva sportskih društava, ističući da nijedan "dinar nije isplatila na crno".

"Ugovori o sponzorstvu sa sportskim savezima potpisani su pred kamerama u prisustvu ministara prethodne Vlade, do leta 2012, a nova Vlada Srbije nije osporila Godišnji plan poslovanja kojim je to bilo predviđeno", navodi se u saopštenju EPS-a povodom izveštaja Državne revizorske institucije o poslovanju EPS-a za 2012. godinu.

Kako se navodi, godišnji program poslovanja JP EPS, kao i zavisnih privrednih društava, za 2012. godinu izrađen je u roku propisanom zakonom i dostavljen je Vladi Srbije u decembru 2011. godine, ali je i pored svih napora usvojen tek u novembru 2012. godine.

Davanjem saglasnosti Vlade na Godišnji program poslovanja JP EPS, 8. novembra 2012. godine, odobrene su, iako naknadno, i sve planske pozicije prihoda i rashoda JP EPS, uključujući i planove nabavki.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA