Predsednik Kine čekao u redu za piroške s lukom!

ŽKineski predsednik Sji Ðinping izazvao je pravu senzaciju kada je ušao u jedan pekinški restoran, stao u red da kupi svoje omiljeno jelo, a potom iz džepa izvadio novac i platio piroške sa svinjetinom i lukom, zelenim povrćem i prženom džigericom

  • 0

Kineski predsednik Sji Ðinping izazvao je pravu senzaciju kada je ušao u jedan pekinški restoran, stao u red da kupi svoje omiljeno jelo, a potom iz džepa izvadio novac i platio piroške sa svinjetinom i lukom, zelenim povrćem i prženom džigericom.

 

Očigledno želeći da "uglanca" svoju reputaciju običnog čoveka, Sji je svratio u popularni lokalni restoran "Kingfeng" i kupio obrok koji košta 21 juan (3,50 dolara), preneli su državni kineski mediji.

 

Fotografije i video snimci posete kineskog predsednika ovom restoranu brzo su se našli na kineskom Internetu, a neki korisnici su ih pozdravili sa iznenađenjem i odobravanjem, u zemlji u kojoj se lideri retko kad mogu videti u javnosti, navodi AFP.

 

 

- Sji je pragmatičar koji je u kontaktu sa narodom. Kineski narod bi to trebalo da podržava - napisao je jedan korisnik kineske mreže.

 

Drugi su, pak, na ovu vest odgovorili sa skepticizmom, misleći da su osoblje i gosti koji su se nalazili u restoranu za vreme Sjiove posete bili glumci ili telohranitelji i da je to bilo jedva nešto više od zgodne prilike za fotografisanje, a ne dokaz da su kineski lideri u kontaktu sa običnim građanima.

 

- Pitajte ga koliko košta kilogram piroški. Mislite li da zna? - napisao je jedan neimpresionirani korisnik kineskog Interneta, dok je drugi upitao: "Da li ste ikada videli nekog pokrajinskog ili okružnog zvaničnika, a kamoli predsednika države da sam sebi kupuje piroške?"

 

Kineski predsednici i njihovi vrhovni lideri retko kad izlaze iz Džongnanhaija, kompleksa pod jakom obezbeđenjem u kome se nalazi sedište centralne vlade, pa se retko i sreću sa običnim stanovnicima Pekinga.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA