MINISTARKA BRNABIĆ POTVRDILA: Dolazim na Prajd!

Brnabić je naglasila da planira da sa svojim kolegama i gostima pruži podršku organizatorima skupa i LGBT zajednici

  • 59

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić koja je pružila podršku organizatorima Parade ponosa koja će se održati u nedelju, 18. septembra, učestvovaće na Prajdu i šetaće sa njima u nedelju.

Organizatori Parade ponosa veruju da će prva gej ministarka prošetati sa njima!

Prema rečima gej aktiviste i organizatora Parade ponosa Bobana Stojanovića, ministarka Brnabić će pored usmene, pružiti podršku svojim dolaskom na Paradu.

- Ministarka će doći u nedelju na Prajd. Rekla nam je - rekao je Stojanović.

Potvrda u vezi sa učešćem na ovogodišnjoj Paradi stigla je i od ministarke Brnabić, koja je ovu informaciju potvrdila za Telegraf.

- Planiram da zajedno sa svim učesnicima, kolegama i gostima pružim podršku organizatorima skupa, LGBT zajednici i svim dobronamernim građanima koji budu učestvovali na ovogodišnjem Prajdu, čime ćemo poslati jedinstvenu poruku o međusobnom razumevanju i zajedništvu i važnosti poštovanja jednakosti ljudskih prava - rekla je Brnabić za Telegraf.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Inače, Brnabić se ranije sastala sa predstavnicima odbora Parade ponosa koji su joj tom prilikom i uputili poziv za učešće u šetnji, a razgovarali su i o usvajanju zakonskih rešenja koja se tiču pravnih posledica promene pola.

Brnabić je naglasila da planira da sa svojim kolegama i gostima pruži podršku organizatorima skupa i LGBT zajednici. Na tom sastanku se razgovaralo i o unapređenju odnosa države prema LGBT osobama, posebno u primeni propisa i postupcima koji se vode pred državnim organima i jedinicama lokalne samouprave, jer, po rečima organizatora Parade, pripadnici LGBT zajednice nailaze na probleme.

Brnabić je tom prilikom rekla da će Ministarstvo državne uprave u saradnji sa drugim nadležnim državnim organima u narednom periodu raditi na upoznavanju i osposobljavanju državnih službenika i zaposlenih u lokalnim organima za prepoznavanje diskriminacije i primenu andiskriminatornih normi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salvatore

    14. septembar 2016 | 17:15

    Drugačije nismo ni sumnjali s obzirom na ministarkinu seksualnu opredeljenost!!!

  • juka

    14. septembar 2016 | 17:14

    ko te postavi na mesto ministarke?na osnovu čega?

  • Danilo

    14. septembar 2016 | 17:02

    Pa ona je zbog "podrške" i postala ministarka. Bolje da imamo ministra za porodicu, porodične vrednosti i natalitet u Srbiji, nego OVO. Zato nam i jeste sve onako kako je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA