SRPSKI GENIJALCI SU NAŠ NAJVEĆI PONOS: Osam medalja za matematičke heroje!

Ekipa Beograda bila je najbolja među neruskim timovima na takmičenju, a nagradu im je uručio gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin

  • 6

Učenici Matematičke gimnazije osvojili su osam medalja na takmičenju "Prva Međunarodna Olimpijada Metropola" u Rusiji, na kojoj su učestvovali timovi iz 22 grada iz 18 zemalja.

ONI SU PONOS SRBIJE: Mladi fizičari se sa OLIMPIJADE vratili sa - PET MEDALJA!

Zahvaljujući našim matematičarima, Beograd je na tom takmičenju ekipno osvojio prvu nagradu zajedno sa ekipama Moskve i Sankt Petersburga, odnosno treće mesto ukupno, tako da je ekipa Beograda bila najbolja među neruskim timovima.

PRAVI GENIJALCI: Srpski matematičari osvojili pet medalja na Olimpijadi u Hongkongu

Na takmičenju su učestvovali predstavnici iz gradova - Abu-Dabi, Almati, Astana, Beograd, Berlin, Biškek, Budimpešta, Dizeldorf, Džakarta, Helsinki, Jerevan, Lajpcig, Milano, Minsk, Moskva, Nju Delhi, Peking, Riga, Sankt Petersburg, Sofija, Talin, Tel Aviv.

Svaka ekipa je imala osam članova, po dva iz matematike, fizike, hemije, informatike, te je tako učestvovalo 176 takmičara starosti od 14 do 17 godina, saopšteno je iz Matematičke gimnezije.

Iz matematike zlatnu medalju osvojio je Aleksa Milojević, dok je bronzanu medalju osvojio Igor Medvedev. Iz fizike zlatom se okitio Dušan Ðorđević, srebrom Marko Medvedev.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Damjan Čubraković osvojio je srebrnu medalju iz hemije, dok je bronzana medalja pripala Isidori Radenković. Iz informatike srebrnu medalju osvojio je Aleksa Milisavljević, dok je bronza pripala Lazaru Korsiću.

Ekipu su vodili profesori Matematičke gimnazije dr Sonja Čukić (matematika), mr Ivan Stanić (fizika) i Ivana Vuković (hemija).

Nagradu ekipi Beograda dodelio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca gr. [ ΞΧΞ]

    16. septembar 2016 | 16:05

    Cestitke genijalcima kao i citavoj ekipi !!! Ponosni smo na nasu omladinu !!! Nadam se, da ce ostati u Srbiji i imati plate kolega sa zapada od 3000 - 5000 e. sa MASTERIMA I DOKTORATIMA !!! P.S. Naravno u blizoj buducnosti koju obecava premijer !!!:)))

  • Suza

    16. septembar 2016 | 16:03

    Ovo su vesti koje zasluzuju paznju. Bravo za svu genijalnu decu koja su pokazala sta je vrednost jednog drustva. Sve cestitke, za divnu promociju Srbije.

  • Xcina

    16. septembar 2016 | 16:48

    Svaka cas momci. Ove ljude treba velicati, a ne starlete I kriminalce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA