Siniša Mali: Privredni ambijent nikada bolji, vratili smo 443 miliona evra starog duga

Gradonačelnik je najavio da će naredne godine početi izgradnja gondole koja će povezivati Kalemegdan i Park prijateljstva na Novom Beogradu

  • 50

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da novogodišnja rasveta donosi nove turiste i zaradu Beogradu i da će zato narednih godina u nju biti još više investirano.

TELEGRAF JE PROBUDIO SRBIJU: Juče nikog, danas redovi za odavanje počasti ubijenom ruskom ambasadoru (FOTO)

- Od novogodišnje rasvete mi zarađujemo novac, a želimo da Beograd bude svetao i lep, da daje pravu prazničnu atmosferu i time ćemo se baviti - rekao je Mali za RTS.

On je naveo da je tokom prvih šest meseci ove godine Beograd imao više turista nego cele 2015. i da se u narednoj godini očekuje još više gostiju.

Gradonačelnik je negirao pojedine navode iz medija da je tender za novogodišnju rasvetu bio namešten i rekao da je reč o standardnoj proceduri, kao i u drugim velikim gradovima, kao što je Beč.

- Oni koji vide da Beograd nikada bolje nije bio osvetljen, nikada nije bio veći broj turista u gradu. Eto, to ih nervira i dovodi u problem. Meni je žao zbog toga - izjavio je Mali.

On je najavio da će naredne godine početi izgradnja gondole koja će povezivati Kalemegdan i Park prijateljstva na Novom Beogradu, a planira se i izgradnja nove autobuske stanice u novobeogradskom bloku 42, kao i početak rekonstrukcije Centra "Sava".

Počeće i projekat beogradskog metroa, čija izgradnja bi mogla da počne za dve i po do tri godine.

- Nikada privredni ambijent nije bio bolji. Tokom ove godine posao je našlo 42.000 ljudi. Nikada nije bilo više preduzetnika, registrovano ih je 60.000, što je 5.000 više nego pre tri godine - rekao je Mali.

Kao cilj u 2017. godini on je najavio nastavak konsolidacije javnih finansija, čime će se obezbediti nove investicije, kao i pomoć za građane kojima je neophodna.

- Mi smo u protekle tri godine vratili ukupno 443 miliona evra starog duga, koji je iznosio milijardu i 120 miliona. Bez dinara novog zaduženja vratili smo 30 odsto starog duga. Deficit smo sa 20 odsto smanjili na ispod pet. To su ogromni pomaci u javnim finansijama - kaže Mali.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    22. decembar 2016 | 14:34

    Bezvizni režim je ove godine uspostavila Srbija sa mnogim državama što će pored ukrasa, Kalemegdana, Petrovaradinske tvrđave,......privući turiste da dođu i vide lepote Srbije!

  • SLADJA1104

    22. decembar 2016 | 11:47

    Beograd konstantno treba unapredjivati zbog svoje turisticke pozicije na evropskoj i svetskoj mapi.

  • dragana

    22. decembar 2016 | 11:50

    Super... Tako i treba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA