GRAĐANI SU CENTAR NAŠEG RADA I BRIGE: Predsednik Opštine Voždovac o rezultatima u 2016. (FOTO)

U protekloj godini smo realizovali i započeli brojne kapitalne projekte iz oblasti saobraćaja, komunalne infrastrukture, školstva i zdravstva. Projekte od vitalne važnosti za naš Voždovac. Projekte o kojima prethodne vlasti nisu ni razmišljale, rekao je Savić

  • 1

Da bismo Voždovac učinili lepšim i boljim mestom za život svih građana, bez obzira na to da li je u pitanju podavalski i gradski deo opštine, domaćinski se odnosimo prema sredstvima kojima raspolažemo i u skladu sa mogućnostima, raspoređujemo ulaganja po prioritetima naših Voždovčana, rekao je Aleksandar Savić, predsednik GO Voždovac, predstavaljajući rezultate rada u godini na izmaku. Prema njegovim rečima, realizovani su i započeti brojni kapitalni projekti iz oblasti saobraćaja, komunalne infrastrukture, školstva i zdravstva.

SAVRŠENA ZIMA NA VOŽDOVCU: "Voždovačke čarolije" u Stepi Stepanoviću (FOTO)

Mislili smo da smo u Belorusiji, a ne na Voždovcu (FOTO)

- Pre svega zahvaljujući timskom radu i efikasnosti svih zaposlenih, od službenika do rukovodstva, ostvarili smo vidljive i merljive rezultate. Nastavićemo da predano rešavamo probleme sa kojima se susreću Voždovčani, jer su građani centar našeg svakodnevnog rada i brige - rekao je Savić.

Prvi čovek Voždovca je kao najznačnije projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture izdvojio kompletnu rekonstrukciju ulice Vase Čarapića u Belom potoku, ali i asfaltiranje 60 ulica po mesnim zajednicima za šta je izdvojeno 104 miliona dinara.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Napomenuo je da su uvedene ili produžene autobuske linije, ali i da su izvedeni značajni radovi na postavljanju javne rasvete u Banjičkoj šumi i do sada neosvetljenim voždovačkim ulicama.

- Saobraćaj, asfaltiranje i javni gradski prevoz je važna infrastrukturna oblast koju smo unapredili, jer je ravnopravan razvoj gradskog i prigradskog dela Voždovca jedan od naših ciljeva - istakao je Savić.

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

Kaže i da su organizovane brojne akcije usmerene na povećanje bezbednosti u saobraćaju. U tom smislu, svih 1700 prvaka dobilo je fluroscentne narukvice i priručnik "Pažljivkova pravila u saobraćaju", dok su u okviru akcije Sigurno je bezbedno" vozačima podeljeni paketi prve pomoći za vozače, svetlosna signalizacija za traktoriste, poklon sedišta za bebe voždovačkim roditeljima, a zaposlenima u DZ Voždovac i PS Voždovac blutut slušalice.

Kada je u pitanje investiciono ulaganje u školstvo, Savić je izjavio da je ove godine u obnovu i rekonstrukciju škola uloženo 46 miliona dinara.

- Školstvo razvijamo sa posebnom pažnjom prema deci, njihovom zdravo i bezbednom odrastanju i poboljšanju uslovima boravka u obrazovnim ustanovama, jer su naši đaci najvrednije što imamo. Za njih stvaramo i gradimo - kazao je predsednik Opštine Voždovac.

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

Kao važne projekte istakao je izgradnju nove zgrade OŠ "Vojvoda Stepa" u Kumodražu, rekonstrukciju neuslovnih toaleta i postavljanje zaštitnih ograda u svim osnovnim školama koje ih nisu imale do sada. Takođe u cilju povećanja bezbednosti sve osnovne škole su pokrivene video nadzorom, dok su đaci generacije i u osnovnim i u srednjim školama na poklon dobili tablet uređaje, a voždovački prvaci ranac i pernice sa školskim priborom.

Savić je sa ponosom istakao rešavanje problema u oblasti komunalne infrastrukture.

- Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže je neophodan uslov da kvalitet života svih stanovnika Voždovca bude isti. Nemarnost prethodnih vlasti je očigledna, a mi smo se potrudili da uskladimo, sa jedne strane, tešku ekonomsku situaciju, a sa druge, osnovne potrebe građana u 21. veku. To su vodovodna i kanalizaciona mreža. Dosta toga smo uradili i započeli, a biće potrebno mnogo rada i vremena da završimo započeto - rekao je Savić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Rekao je da je izgrađeno 50 kilometara vodovodne mreže u Ripnju, dok je u toku realizacija projekta za izgradnju glavnog voda duž Kragujevačkog puta. Takođe, Timočki put je dobio vodovodnu mrežu, a izgrađena je i kanalizaciona mreža Mala utrina, čime je rešen decenijski problem stanovnika u Jajincima.

Gradi se i Jelezovački i Kumodraški kolektor, dok se planira početak projekta prečišćavanja otpadnih voda u Belom potoku.

Ove godine otvorena je novoizgrađena zgrada Zdravstvene stanice "Jajinci", koja je olakšala zdravstvenu negu stanovnicima podavalskih naselja. Takođe je otvorena i zdravstvena stanica u naselju "Stepa Stepanović".

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

U saradnji sa JP "Gradsko stambeno" uređeno je blizu 300 ulaza stambenih zgrada, dok je uz pomoć Grada i iz sopstvenih sredstava rekonstruisano više od 20 dečjih i sportskih igrališta.

- Posebnu pažnju posvetili smo sportu, jer je zdravo odrastanje i fizička aktivnost naših najmlađih jedan od naših prioriteta. Omogućili smo mladima brojne besplatne sportske sadržaje u toku školskog raspusta, besplatna putovanja za najuspešnije đake u sportu, a održani su i brojni turniri - napomenuo je Savić.

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

- Sa ponosom mogu da istaknem da smo u subotu otvorili i klizalište u naselju "Stepa Stepanović" koje će Voždovčani moći besplatno da koriste u naredna dva meseca - dodao je Savić.

Savić je, predstavljajući rezultate rada u 2016. godini pomenuo i brojna kulturna dešavanja, kao i međunarodnu saradnju.

- Vladimir Čušev i Valerij Brinjov, sadašnji i bivši ambasadori Belorusije u Srbiji, koji su u vreme NATO agresije 1999. godine nesebično pomagali Voždovčanima, proglašeni su za počasne građane naše opštine na predlog sugrađanke Marije Tišme - rekao je Savić.

Foto: Gradska opština Voždovac Foto: Gradska opština Voždovac

Ta odluka je doneta na jednoj od četiri radne sednice, koje je Skupština opštine održala u novom sazivu. Na poslednjoj je doneta odluka o osnivanju Humanitarne fondacije "Srcem za Voždovac". U nju će, kako je je najavio Savić, biti uplaćeno milion dinara, umesto da se organizuje doček Nove godine.

Savić je napomenuo da se voždovačkim funkcionerima ne isplaćuju dnevnice, da nema troškova reprezentacije, a da je jedan službeni automobil na raspolaganju, kako predsedniku Opštine, tako i članovima Opštinskog veća.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Da je poslovanje Opštine u skladu sa zakonom, potvrdila je i Državna revizorska institucija u izveštaju koji je nedavno dostavljen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    27. decembar 2016 | 16:32

    Predsedniku opstine " Vozdovac , sve cestitke za izgradnju opstine i zalaganje za poboljsanje standarda " vozdovcana " ! Gospodja Tismi hvala , sto nas je podstakla da ne zaboravimo "Belorusiju i njenu podrsku i pomoc !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA