Mali: Došlo vreme naplate podizanih kredita

- Beograd ima velikih problema sa finansiranjem, zbog čega je račun grada bio tri dana u blokadi. Došao je trenutak kada kredite morate da vratite i ne možete više da se zadužujete - kaže predsednik privremenog veća

  • 0

Predsednik privremenog veća Beograda Siniša Mali kaže da glavni grad Srbije ima velikih problema sa finansiranjem, zbog čega je račun grada bio tri dana u blokadi.

Na konstataciju da se Beograd uspešno izborio sa prvim snegom, on je u "Kažiprstu" TV "B92" rekao da to jeste tako, ali je naglasio da je situacija sa komunalnim preduzećima u glavnom gradu izuzetno teška.

- Većina njih nalazi se u situaciji kada nema dovoljno sredstava za predstojeću sezonu i nabavku goriva, maziva, rezervnih delova. Mogu da navedem primere Gradske čistoće, kojoj je grad uzeo nekih 10 miliona evra za kupovinu zgrada "Inex", "Inex exporta", zatim GSP-a, koji je u dugovima zbog nabavke nekih vozila - istakao je Mali.

On je dodao da mu je drago što se privremeno veće uspešno izborilo sa prvim snegom, ali je i napomenuo da to nije isključivo zasluga privremenog organa već svih komunalnih službi, kojima je odao priznanje i zahvalnost.

- Ono što smo mi želeli je da grad osvane to jutro bez snega i to se desilo, ali da situacija nije jednostavna - nije, i ono što mi treba da učinimo u narednom periodu je da nakon analize stanja u javnim preduzećima koliko-toliko stabilizujemo ta preduzeća i da im omogućimo da održivo posluju - kazao je Mali, gostujući u "Kažiprstu" TV "B92".

Na pitanje kada će biti gotova analiza poslovanja javnih gradskih preduzeća, o čemu se govorilo ranije, Mali kaže da je ta analiza u toku i da će ona biti predstavljena u ponedeljak.

- Imali smo niz sastanaka sa direktorima tih preduzeća i tražili smo im finansijske podatke o poslovanju. Rok da se ti podaci dostave ističe danas - rekao je on, i dodao da će se zbog toga analize završiti u ponedeljak i tada biti predstavljene javnosti, a na osnovu njih će biti odlučeno sve u vezi sa direktorima javnih gradskih preduzeća.

Prema njegovim rečima, prethodnoj gradskoj vlasti je bilo najbitnije da uzme kredit kako bi se stvorio privid funkcionisanja grada, ali sada su ti krediti došli na naplatu, što je bilo rađeno i na nivou republike. "Došao je trenutak kada to morate da vratite i ne možete više da se zadužujete", napominje Mali.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA