Grčki ataše divljao po Beogradu?

Posle prebrze vožnje grčki vojni ataše, autom je umalo pregazio saobraćajnog policajca, a zatim se sakrio u grčku ambasadu. Kada je iz nje izašao, odbio je da uradi alko-test i pozvao se na diplomatski imunitet

  • 24

Grčki vojni ataše u Beogradu Georgios Adamakis je nakon ludačke vožnje umalo pregazio saobraćajnog policajca koji je pokušao da ga zaustavi, a potom se sakrio u grčku ambasadu u Ulici Strahinjića Bana, piše Informer.

 

On je ipak izašao pred patrolu, koja ga je sačekala ispred ambasade, ali je odbio da uradi alko-test i pozvao se na diplomatski imunitet, zbog kog je policija ostala nemoćna.

 

Adamakis je vozio brzinom 120 kilometara na čas preko Brankovog mosta ka centru grada.

 

- U nameri da zaustavi i legitimiše vozača crnog BMW-a, saobraćajni policajac digao je palicu sa znakom stop. Međutim, umesto da stane, vozač je išao direktno na saobraćajca, koji je u sekundi odreagovao i bacio se na ogradu mosta. Obaveštena je patrola saobraćajne policije i krenula je potera za fantomom u crnoj limuzini - priča sagovornik iz vrha MUP-a.

 

 

 

 

Na zvuk saobraćajne sirene, pomahnitali vozač je još više ubrzao.

 

- Nije se obazirao ni na semafore, prava je sreća da neko od pešaka nije završio pod točkovima njegovog BMW-a. Zaustavio se tek na uglu ulica Strahinjića Bana i Francuske, gde se nalazi grčka ambasada. Prvo je pobegao u zgradu, gde se krio oko 20 minuta, a potom se vratio na parking, na kom su ga čekale patrola saobraćajne i interventne policije - priča izvor.

 

Načelnik saobraćajne policije Dragiša Simić izjavio je da policija nije mogla da ga privede iako je odbio da uradi alko-test i napravio niz prekršaja, zbog diplomatskog imauniteta koji uživa.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    4. decembar 2013 | 00:03

    A sta bi se desilo da je nekog pregazio? Da li bi i tada mogao da se pozove na imunitet?

  • Petar Arsenijevic

    4. decembar 2013 | 04:03

    Persona non grata i karta u jednom pravcu sa zabranom ulaska u Srbiju od pet godina!

  • S T O P

    4. decembar 2013 | 04:43

    Sramota za Grčku. Sramota za Srbiju ako dozvoli da ovaj divljak ostane. Malo nam je nasih divljaka. Još se poziva na imunitet. Ako si frajer da voziš kao na autoputu i ignorišeš STOP,budi frajer i dalje pa se suoči sa posledicama šonjo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA