IZBAČENI NA ULICU: Zvezda prinudno iselila porodice iz baraka pored Marakane!

Fudbalski klub kupio je barake pored stadiona, a sudski izvršitelji sa policijom izbacili su na ulicu porodice koje su stanovale u tim objektima godinama

  • 15

Fudbalski klub Crvene zvezda iselio je četvoročlanu porodicu Rajka Lazića, kao i penzionere Marijanku i Stanoja Nedeljkovića iz baraka koje se nalaze pored stadiona "Marakana", prenosi "Blic".

Iseljenje je obavljeno na zahtev fudbalskog kluba, kome su dotične barake prodate, iako su stanari imali dokumentaciju iz suda po kojima Zvezda to nije smela da uradi.

Međutim, policija je u ponedeljak u pratnji sudskog izvršitelja upala u barake i izvela stanare napolje i popisala imovinu, a brave su promenjene.

Stanari tvrde da im je barake obezbedila firma "Partizanski put".

- Dobio sam ovaj smeštaj od "Partizanskog puta" gde sam radio 37 godina, uz garancije da me niko neće isterati na ulicu. Nakon što su barake prodate Zvezdi, na sudu sam dobio potvrdu da niko ne sme da me iseli - kaže Rajko Lazić, koji živi tu sa suprugom i dvoje dece.

Osim njih iz baraka su iseljeni i penzioneri Marijanka (70) i Stanoje (70) Nedeljković, koji su se tu doselili 1999. sa Kosova.

Njima su izvršitelji upali u baraku dok su ručali i pormenili bravu.

- Ni ovde nije bilo sjajno, ali sada nemamo gde. Struju nemamo od 2002, a vodu od 2004. godine, a veš peremo na česmi kod pumpe - rekla je Marijanka Nedeljković za "Blic".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BgPetar

    10. decembar 2013 | 12:45

    Navijam za Zvezdu ali ovo je zalosno!!!!

  • Tutor

    10. decembar 2013 | 12:47

    Ajmo delije neku humanitarnu akciju da se obezbede ovi ljudi. Svi već odavno znamo da prava i Pravde u ovoj zemlji nema.

  • Zvezdašica

    10. decembar 2013 | 13:31

    Pošto je oslobođen svih optužbi usred suđenja (što nigde u svetu nema) i pošto su porasle pečurke na Marakani otkad se vratio u fotelju, mislim da bi bilo fer od Džajića da plati bar privremeni smeštaj tim ljudima što ih je izbacio na ulicu po cičoj zimi. Koštaće ga manje nego što njegova žena i ćerke troše mesečno na frizera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA