Vulin: Velikim silama ne odgovara jak premijer

- Sajt Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rušen par puta pa niko iz OEBS-a nije reagovao. Gde je bio ambasador EU kad su premijera proglasili ubicom beba - rekao je ministar za rad, socijalna i boračka pitanja

  • 15

Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin ocenio je da velikim silama ne odgovara premijer Srbije koji ima podršku 50 odsto glasača.

Vulin je to izjavio povodom optužbi da je Vlada Srbije tokom vanredne sitaucije sprovodila medijsku cenzuru.

- Ja nisam član SNS-a i mogu da kažem neke stvari koje predsednik Vlade ne bi trebalo da kaže. Neće velike sile predsednika vlade Srbije koji ima podršku 50 odsto glasača - kazao je Vulin za RTS.

On je ponovio da cenzure nije bilo i da su optužbe neutemeljene.

- Ne znam da li ćemo o pitanju cenzure razgovarati na naradnoj sednici Vlade, ali znam da je premijer pet-šest puta pitao predstavnike OEBS-a šta je to cenzurisano tokom vanredne situacije, kome je to bilo onemogućeno da govori čak i neistine? Odgovor sa druge strane je bilo ćutanje - kazao je Vulin za RTS.

On je rekao da bi OEBS morao da kaže gde je to Vlada Srbije pogrešila i nad kim je vršila cenzuru.

- Prvo čoveka optužite pa on ostane sam, ljudi počinju da se sklanjaju od njega, zatim njegov sin postane nasilnik, koji se tuče po splavovima, i sve to da bi on (Vučić) shvatio da je bolje da ostane sam i da ne komunicira sa svojom porodicom, partijom i prijateljima jer svi koji su u njegovoj blizini stradaju. Tako se to radi - rekao je Vulin za RTS.

Prema njegovim rečima, Srbija zaslužuje da Vlada ispolji jedinstvo po pitanju optužbi za cenzuru.

- Sajt Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rušen par puta pa niko iz OEBS-a nije reagovao. Gde je bio ambasador EU kad su premijera proglasili ubicom beba. Voleo bih da o tome razgovaramo u Vladi i apelujem na ostale ministre da kažu istinu i da se ne plaše da će ih neko proglasiti poltronima i ulizicama - rekao je ministar.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA