Vučićeva bezbednost ugrožena kao Đinđićeva 2003. godine!

- Mi živimo u zemlji u kojoj su svi reformatori smetali određenim stranim silama, ali i njihovim eksponentima koji se nalaze ovde. Na brdovitom Balkanu atentati i pucnji često su menjali tokove istorije. Zato bi sve ovo što se dešava država morala vrlo ozbiljno da shvati - kaže bivši ministar policije u vladi Zorana Đinđića

  • 47

Bivši ministar policije Dušan Mihajlović, u vreme čijeg je mandata ubijen Zoran Ðinđić, upozorio je danas da poslednja dešavanja sa Žandarmerijom pokazuju da je bezbednost premijera Aleksandra Vučića ozbiljno ugrožena.

Mihajlović je, povodom incidenta sa prebijanjem premijerovog brata Andreja Vučića, rekao za Informer da taj događaj može da najavi "opasnu situaciju nalik onoj kakvu smo imali 2003" (kada je ubijen Ðinđić).

- Zaista ne mogu da govorim o konkretnom slučaju. Ipak, smatram da postoji dovoljno indicija da je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću ozbiljno ugrožena bezbednost. Zbog toga se iskreno nadam da naša država neće dozvoliti da se opet ponovi tragična istorija - naveo je on za Informer.

Prema njegovim rečima, činjenica da su žandarmi čitavih pola sata bespravno u haustoru kao taoca držali brata predsednika vlade mora da bude najozbiljnije shvaćena.

- Nadam se da nadležni organi znaju i da su svesni da pravi problem ne leži u Žandarmeriji - rekao je Mihajlović.

Kako ističe, Srbija je država u kojoj su svi oni koji su želeli bilo kakve promene smetali raznim strukturama.

- Mi živimo u zemlji u kojoj su svi reformatori smetali određenim stranim silama, ali i njihovim eksponentima koji se nalaze ovde. Na brdovitom Balkanu atentati i pucnji često su menjali tokove istorije. Zato bi sve ovo što se dešava država morala vrlo ozbiljno da shvati - poručio je Mihajlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitkr

    9. oktobar 2014 | 09:30

    Ma idi begaj!!!

  • Dr dre

    9. oktobar 2014 | 10:08

    To bese onaj sto mu je premijer ubijen na radnom mestu a nije podneo ostavku...

  • Сима

    9. oktobar 2014 | 10:55

    У Јапану би министар извршио харакири а ти ни оставку ниси понудио а камоли поднео.Ајде иди пиши други део "Повленских магли и видика"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA