SRPSKI I FRANCUSKI MINISTAR SPORTA: Srbija je posvećena razvoju i unapređenju sporta!(FOTO)

- Da bismo sport u Srbiji učinili što boljim, otvoreni smo za dobre prakse iz svih zemalja, a tu spada i iskustvo Francuske u uređenju sistema sporta - poručio je ministar sporta

  • 0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa francuskim ministrom sporta Patrikom Kanerom. Dvojica ministara u Dohi, glavnom gradu Katara, učestvuju na velikom svetskom skupu sportskih lidera.

 

Ministar Udovičić prihvatio je poziv francuskog kolege da zvanično poseti Francusku. Na sastanku je potvrđena želja da se intenzivira saradnja dve zemlje u oblasti sporta i razmatrana mogućnost da se sledeće godine organizuje veći broj prijateljskih utakmica između različitih timova Francuske i Srbije.

 

Dvojica ministara razgovarali su i o otpočinjanju razmene sportista i sportskih stručnjaka, kao i o saradnji Republičkog zavoda za sport i francuskog INSEP-a (Institut za sport, ekspertizu i performanse).

 

 

- Srbija je posvećena razvoju i unapređenju sporta. To je oblast koja je od zaista velikog značaja za našu zemlju, jer pored svih koristi koje sport ima za zdravlje nacije, on je i jedna od najdragocenijih platformi za međunarodnu promociju naše zemlje. Da bismo sport u Srbiji učinili što boljim, otvoreni smo za dobre prakse iz svih zemalja, a tu spada i iskustvo Francuske u uređenju sistema sporta - poručio je Udovičić.

 

Forum lidera u sportu koji u Dohi okuplja najveća imena u svetskoj sportskoj politici, osnovan je 2012. pod pokroviteljstvom šeika Tamim bin Hamad Al-Tanija, a prethodnih godina prisustvovali su mu, između ostalih, bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi, predsednik FIFE Sep Blater, lord Sebastijan Ko, Karl Luis, Majkl Džonson, Nađa Komaneči. Ove godine, predstaviće se Boris Beker.

 

 

Na ovogodišnjem Forumu će se razmatrati inicijative u oblasti sporta i korišćenje sportskog solidarnog fonda, a biće predstavljena i međunarodna inicijativa Global Watch, usmerena ka smanjenju rasizma i diskriminacije na terenima i igralištima, koja se sprovodi u partnerstvu sa fondacijom Nelson Mendela.

 

Srbiju, pored ministra Udovičića, predstavljaju i državni sekretar za sport Predrag Peruničić i direktor Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA