VUČIĆ SA TIMERMANSOM: Srbija nema šta da krije! (FOTO)

- Rekao sam da sam spreman da mi potpuno otvoreno i konkretno kažu šta je to što smo pogrešili, koji su zakonski akti koje nismo dobro rešili po pitanju slobode izražavanja, slobode govora i mislim da smo se dobro razumeli - rekao je premijer Srbije, komentarišući razgovor sa potpredsednikom Evropske komisije

  • 31

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u otvorenom razgovoru sa potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom zatražio da mu se iznesu konkretne primedbe šta je to što je Srbija pogrešno uradila kada je reč o zakonskim aktima koji regulišu pitanje slobode govora.

Reč je o pitanjima zbog kojih, kako je primetio premijer, neretko dolaze primedbe iz pojedinih partija i nekih krugova.

- Rekao sam da sam spreman da mi potpuno otvoreno i konkretno kažu šta je to što smo pogrešili, koji su zakonski akti koje nismo dobro rešili po pitanju slobode izražavanja, slobode govora i mislim da smo se dobro razumeli - rekao je Vučić za televiziju B92 i dodao da vlast u Srbiji ni od koga i ništa ne krije, već da samo traži da i, kako je rekao, imamo pravo na naš odgovor kada smo napadnuti i ništa više od toga.

Dodao je da je Timermans pohvalio ekonomske reforme koje sprovodi Vlada Srbije.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

- Srbija na svakom mestu u Davosu dobija čestistike i pohvale za hrabre ekonosmke reforme, a retkost je da to neko sam sprovodi u delo bez pritisaka iz EU i MMF-a - rekao je Vučić u izjavi za TV B92.

Srbija je, kazao je, na dobrom putu, ali bi "izvanredna vest" bila i kada bi se ostvarila prognoza EBRD-a da uprkos merama fiskalne konsolidacije imamo pozitivan rast u 2015. godini.

Premijer je na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu razgovarao i sa čelnicima Gugla koje je, kako je rekao, pozvao da se "instaliraju u Beogradu".

- To bi bilo veliko čudo, ali mislim da ćemo imti određene zajedničke projekte. Da li ćemo u tome da uspemo to je pitanje i za čelnike Gugla - rekao je premijer.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Govoreći o problemu koje je proizveo rast švajcarskog franka, Vučić je rekao da veruje da će početkom sedmice država izaći sa nekakvim olakšicama za grajdane koji su zaduženi u toj valuti.

On je, međutim, ukazao da svi moraju da znaju da to nije obaveza države, da to nije posao vlade i da država ne sme da bude ugrožena.

- Hoću da imamo zdravu ekonomiju, zdrave banke, a ne više bolesne banke, da na kraju svake godine moramo 100 miliona da dokapitalizujemo, 100 miliona od naroda da uzmemo. Jedan je razlog pritisak na banke, a drugi razlog to što smo imali tajkune koji su zajedno sa političarima uzimali kredite koje nikada nisu vraćali - naveo je Vučić.

Upitan kakve će biti olakšice za građane koji su zaduženi u "švajcarcima", Vučić je rekao da je to pitanje dogovora sa poslovnim bankama i da će Narodna banka voditi glavnu reč.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MOJKOVAC

    22. januar 2015 | 18:00

    Mozemo da budemo ponosni na sve ovo sto cujemo sa ovog elitnog skupa.

  • kurdjel

    22. januar 2015 | 19:55

    Ko u cuda veruje,taj cuda i stvara

  • Mary

    22. januar 2015 | 19:26

    Vlada Srbije zeli da ispuni standarde EU i uvek je spremna da cuje i pohvale i zamerke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA