VEČITA MISTERIJA: Da li je Slobodan Milošević UBIJEN ili je UMRO u Hagu?

Pre devet godina u svojoj ćeliji Haškog tribunala pronađen je mrtav lider SRJ i osnivač SPS-a koji je preminuo dok mu se u Hagu sudilo za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj, i za genocid u Bosni i Hercegovini

  • 39

Pre devet godina u svojoj ćeliji Haškog tribunala pronađen je mrtav lider SRJ i osnivač SPS-a Slobodan Milošević koji je preminuo dok mu se u Hagu sudilo za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj, i za genocid u Bosni i Hercegovini.

11. marta 2006. godine umro je Slobodan Milošević, bivsi predsednik Srbije i Savezne Republike Jugoslavije.

Telo Slobodana Miloševića dopremljeno je iz Haga u Beograd 15. marta 2006, a narednog dana kovčeg s telom je bio izložen u Muzeju "25. maj", u okviru muzejskog kompleksa u beogradskom naselju Dedinje. Hiljade ljudi su prošle pored kovčega. Istog dana više desetina hiljada pristalica bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije okupilo se ispred Narodne skupštine u centru Beograda, gde je na pokrivenoj bini bio izložen kovčeg sa njegovim telom.

Kamen-međaš Miloševićeve karijere od kojeg je počela njegova, više od decenije duga neprikosnovena vladavina, jeste govor 28. juna 1989. na Gazimestanu, na Kosovu, na proslavi 600 godina Kosovske bitke kojoj je prisustvovalo oko milion ljudi. Ubrzo potom usledio je raspad SFRJ, prvo kratki slovenački rat, pa dva razorna u Hrvatskoj i BiH, i na kraju sukob na Kosovu i NATO bombardovanje SR Jugoslavije.

Po obrazovanju pravnik, nakon dugogodišnje karijere u privredi, tokom 80-ih 20. veka dospeo je u sam vrh političke elite tadašnje Jugoslavije. Inicijator je promene ustavnog položaja autonomnih pokrajina unutar Srbije.

Centralna je ličnost srpske politike 90-ih 20. veka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • perica

    11. mart 2015 | 08:36

    Ubijen je!

  • Paja

    11. mart 2015 | 08:07

    Slava predsedniku!

  • Сима

    11. mart 2015 | 08:06

    Ако је неко у притвору "међународног суда" онда НИКАКО НЕ МОЖЕ ДА УМРЕ!МОЖЕ САМО ДА БУДЕ УБИЈЕН!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA