Vučić: Ne okrećem leđa Rusiji, već brinem o građanima Srbije!

Srpski premijer je rekao da to što će se okrenuti Azerbejdžanskom gasovodu, koji ima Američku podršku, nije nikakav zaokret, već želja da se obezbedi energetska sigurnost i efikasnost za Srbiju

  • 4

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije, juče je rekao je da "će Srbija prihvatiti sugestiju iz SAD da smanji zavisnost od ruskog gasa, tako što će se pridružiti gasovodu koji ima američku podršku i koji će sprovesti gas iz Azerbejdžana u Evropu".

Ovu odluku Srbije da se pridruži gasovodu iz Azerbejdžana, koji ima podršku SAD, svetska agencija AP ( Associated Press) je okarakterisala kao "veliki politički zaokret dosadašnjeg saveznika Rusije".

ISTRAŽIVANJE: Srbi sve manje žele u Evropsku uniju!

Međutim, Vučić je rekao da to nije nikakav zaokret već želja da se obezbedi energetska sigurnost i efikasnost za Srbiju.

Kako je rekao Vučić on je "mali" da bi govorio o Rusiji ili Americi, a svako treba da brine za sebe, te da je njegov posao da se stara o Srbiji.

(Telegraf.rs  / Tanjug.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA