BALKAN RAZBIO EU: Vučić sa tribina bodrio Antića na golu dok je Dačić sudio! (FOTO)

Pred sam kraj susreta, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Austrije Mihael Linhart, smanjio je prednost Balkanaca na 4:2

  • 18

Na stadionu austrijskog višestrukog šampiona "Austrije" iz Beča večeras je odigrana "istorijska" utakmica između tima "EU" i "Budućih članica", u okviru Samita o zapadnom Balkanu, koja je završena ubedljivom pobedom Balkanaca.

DAČIĆ: Očekujem da EU reaguje brzo i osim na rečima donese i konrektne odluke o podršci Srbiji

Čast da brani gol tima predstavnika sa Balkana imao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koga je sa tribina bodrio premijer Aleksandar Vučić.

- Ne igram jer ne znam da igram fudbal. Da se radi o šahu zasigurno bih igrao - objasnio je svoj izostanak u timu "Buduće članice" premijer Vučić, koji je pred susret na poklon dobio dres sa brojem "11".

On je, pred utakmicu, poželeo da u regularnom toku susret bude završen nerešenim rezultatom i da se reši na penale.

Antić je, pred utakmicu, izrazio uverenje da će na utakmici pobediti Evropa.

Foto: Tanjug/Zoran Mirković Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Iako je srpski ministar objasnio da se bavio fudbalom, dok je bio mlađi ali da nikada nije bio u ulozi golmana, priliku da pokaže svoj kvalitet balkanski golman imao je već na početku meča, kada se našao oči u oči sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, koji je prošao sredinom terena.

Foto: Tanjug/Zoran Mirković Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Hladnokrvnost i prisebnost bile su na Antićevoj strani koji je odličnom intervencijom uspeo da natera austrijskog šefa diplomatije da šutira pored gola.

Da ne bude da je Srbija nosila sve na svojim plećima, u utakmici protiv EU tim su činili još premijer Makedonije Nikola Gruevski, u napadu šef kosovske diplomatije Hašim Tači, bosanski ministar spoljnih poslova Igor Crnadak, njegov crnogorski kolega Igor Lukšić, a tim je bio pojačan i predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Austrije.

Foto: Tanjug/Zoran Mirković Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Broj 10, koji su nosili najveći poznavaoci fudbala poput Maradone, Pelea i Piksija, na terenu bečke "Austrije" imao je priliku da obuče generalniu sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Da ne nosi džabe taj broj Svilanović je pokazao ovog puta u odbrani kada je klizećim startom pomogao Antiću i sprečio "zicer" "EU", što je izazvalo veliki aplauz publike.

Tim "EU" predvodili su premijer Slovenije Miro Cerar i šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc.

Foto: Tanjug/Zoran Mirković Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Pravdu na terenu, zapravo kraj aut-linije, delili su evropski komesar Johanes Han i predsedavajući OEBS, šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Igrač sa najviše fudbalskog iskustva, premijer Gruevski, doveo je tim "Budućih članica" u vodstvo posle Tačijevog pasa, a sa vodstvom otišlo se na zasluženu pauzu.

Posle pauze isti tandem povećao je rezultat na 2:0 u korist "Budućih članica". Tači i Gruevski delovali su kao uigrani dvojac.

Bekim Čolaku, kosovski ministar evrospkih integracija, je solo-prodorom još jednom matirao "EU" i Balkancima povećao prednost na 3:0.

Antić je povremeno pozivao na oprez opominjući svoje saigarče da se vrate u odbranu.

Foto: Tanjug/Zoran Mirković Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Međutim povreda ručnog zgloba, zadobijena na utakmici, naterala je srpskog ministra da napusti teren, nakon što je Johan Satler, šef odseka za Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Austrije postigao prvi pogodak za EU i smanjio rezultat na 3:1.

Antić, koga je na golu zamenio Svilanović, teren je napustio uz aplauz publike, koja je pohvalila njegovo golmansko umeće.

Svilanović je u dva navrata odličnom paradom spasao gol "Budućih članica".

Foto: Tanjug/Zoran Mirković Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Tim EU nije uspevao da nametne svoju igru, pa je Čolaku postigao još jedan pogodak, čime su "Buduće članice" ponovo povećale vodstvo na 4:1.

Pred sam kraj susreta, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Austrije Mihael Linhart, smanjio je prednost Balkanaca na 4:2.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AnaRealista

    27. avgust 2015 | 08:08

    Svadjaju narode,izazivaju ratove,a na krju se obogate i zajedno igraju fudbal!E,moj narode balkanski!Koja sprdnja.

  • GolzaSrbiju

    27. avgust 2015 | 08:24

    Lepo je to, samo mir je uspeh. Ali kad vidim zlocinac thaci , mogo bi da puknem

  • Srg

    27. avgust 2015 | 07:35

    Evo kako se oni zabavljaju, i kako određuju sudbinu srpskog naroda na Kosmetu, igrajući zajedno sa tim zločincem Tačijem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA