SRBIJA ZOVE FRANJU, DA LI JE DOBRODOŠAO? Evo šta Srbi kažu TREBA LI NAM PAPA!

Evo šta građani Srbije misle o tome treba li poglavar Rimokatoličke crkve da poseti Srbiju

  • 64

Poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića poglavaru Rimokatoličke crkve da poseti Srbiju uzburkao je javnost, a tako smo mogli da čujemo glasove PROTIV ove posete, kao i one koji su ZA i smatraju da je to izuzetno važna stvar za našu zemlju. Telegraf.rs vam donosi rezultate mini ankete na pitanje treba li papa Franja da dođe u Beograd!

VATIKAN KAO NAJMOĆNIJI SAVEZNIK SRBA: Treba li PAPA FRANJA da dođe u Srbiju? Toma ga je POZVAO!

Pozivom predsednika Srbije Tomislava Nikolića papi Franji da poseti Srbiju otvorena je jedna od najkontroverznijih tema u našoj zemlji i odmah su mogli da se čuju glasovi ZA i PROTIV.

VEROVALI ILI NE, VATIKAN JE MOĆAN SAVEZNIK SRBIJE! Evo kako SVETA STOLICA brani Srbe i SRPSKE SVETINJE

Foto: Wikimedia/Greudin, Flickr/Nicolas Raymond Foto: Wikimedia/Greudin, Flickr/Nicolas Raymond

Nezvanično za sve zemlje koje žele da uđu u EU postoji tzv “papska obaveza”, pa su tako prvog čoveka Vatikana u goste redom primale Mađarska (1996 / Jovan Pavle II), Rumunija (1999 / Jovan Pavle II), Bugarska (2002 / Jovan Pavle II), Hrvatska (2011 / Benedikt XVI), BiH (2015 / Franja).

Čitaoci Telegrafa takođe su podeljeni u mišljenju treba li papa Franja da poseti Srbiju, a mi vam prenosimo neke od brojnih komentara sa našeg sajta.

- Treba da dođe. Dokle ćemo mi Srbi odbijati moćnike i patiti zbog toga? Do kad dok sami sebe ne istrebimo ili šta? Budimo pametni i okrenimo se budućnosti - napisala je Marija iz Kraljeva.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- DA, jer da bi došlo do boljeg razumevanja, neophodan je razgovor! Treba pružiti šansu da i papa, koji ima puno razumevanje za naše stavove i interese u međusobnim i međunarodnim odnosima, može da dođe i javno iskaže svoj stav i po pitanju prošlosti i budućnosti, a njegov stav se svakako uvažava u celom svetu! Takođe, to u zavisnosti od njegovog stava prilikom posete nama, otvara i prostor i mogućnost za posetu našeg poglavara Srpske pravoslavne crkve Vatikanu.

Jer, ako “Na početku beše reč”, onda tu reč treba i omogućiti da se desi i to na našem tlu kao i u Vatikanu - kaže Marko iz Subotice.

- Ne, ne može - kratak je bio Jovan iz Zemuna.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ovo je slobodna zemlja. Svaki dobronameran čovek je rado viđen. Pogotovo svešteno lice, bilo kojoj veri pripadao. Budimo ljudi - kaže Dragana iz Vranja.

- Kada može Rama može i jedan veliki Hrišćanin - tvrdi Ivan iz Beograda.

Sve komentare možete pogledati ovde!

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA