SRBIJI JE ISKAZANO VELIKO POŠTOVANJE U AMERICI: Evo kako je prošao susret Vučića i Bajdena u SAD-u! (FOTO)

Američki potpredsednik je pozdravio ekonomske reforme srpske Vlade i istakao da od uspeha reformi u Srbiji zavisi i uspeh celog regiona

  • 5

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vašingtonu sa potpredsednikom SAD-a Džozefom Bajdenom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, migrantskoj krizi, investicijama američkih kompanija i investicionoj klimi u Srbiji. Tema razgovora bila je i regionalna stabilnost i saradnja u oblasti energetike.

EVROPA NIJE POTPUNA AKO U NJOJ NEMA SRBIJE! Evo šta je Bajden PORUČIO Vučiću tokom razgovora OČI U OČI! (FOTO)

Premijer Vučić obavestio je potpredsednika Bajdena o ekonomskim reformama koje je Srbija sprovela, kao i o ‎procesu evrointegracija, naglasivši da je Srbiji u tom procesu potrebna podrška SAD.

- Veliki interes američkih kompanija da ulažu u Srbiji pokazuje da smo na dobrom putu - izjavio je premijer Vučić i istakao da su politika srpske Vlade i ekonomske reforme koje ona sprovodi naišli na najširu podršku potpredsednika Bajdena.

Srpski premijer je izrazio zadovoljstvo što je prema Srbiji iskazano veliko poštovanje, bez obzira na to što još mnogo toga treba da bude urađeno kako bismo dostigli standarde koje SAD od nas očekuju.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Potpredsednik Bajden je naglasio da je uspeh Srbije veoma važan za SAD i da je Srbija ključna za stabilnost celog regiona Zapadnog Balkana, istakavši  da će Evropska unija biti potpuna kada Srbija postane njena članica.

Američki potpredsednik je pozdravio ekonomske reforme srpske Vlade i istakao da od uspeha reformi u Srbiji zavisi i uspeh celog regiona. On je pozitivno ocenio i zakonske reforme, kao i borbu protiv korupcije.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Tema razgovora dvojice zvaničnika bio je i slučaj braće Bitići.

Sastanak premijera Vučića i potpredsednika Bajdena počeo je susretom u četiri oka, koji je trajao više od pola sata, nakon čega ‎su se srpski predsednik Vlade i potpredsednik SAD pridružili delegacijama.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Starac Foco

    16. septembar 2015 | 21:22

    Amerika je pokazala koliko nas postuje 95.god. kada je zajedno sa Hrvatima proterala 500.000 Srba sa vekovnih ognjista,zatim 99.god. su nam ukazali veliko postovanje,bombardovali uranijumom,oteli i okupirali deo zemlje i proterali 250.000 Srba sa svete Srpske zemlje,Amerika je direktan uzrocnik ove islamizacije Evrope koja se danas desava a pitanje je kako ce zavrsiti,tesko onom koga Amerika postuje kao nas!

  • Boki

    16. septembar 2015 | 20:32

    Ajde EU ocekuje neke standarde od nas jer hoce u svoje clanstvo da nas primi, a sta je Ameriku briga za nase standarde? Ako im je tolko stalo do nas neka nam daju pare, imamo puno tih koji nesto ocekuju, a ne nude nista.

  • kamy

    16. septembar 2015 | 21:36

    Kakvo bre postovanje i od koga!? Use i u dvoje kljuse, i ne zaboravite sve sto radimo,radimo zbog nas samih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA