SRBIJI OTIMAJU DEČANE! Srpska svetinja u Tirani predstavljena kao ALBANSKI MANASTIR

- Delegacija Srbije će ukazati na "falsifikate kojima Priština i Tirana pokušavaju da srpsko kulturno nasleđe odvoje od Srba, i predstave ga kao albansko ili neko izmišljeno kosovsko pravoslavno nasleđe - rekao je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo

  • 13

Delegacija Srbije danas će na skupu OEBS-a u Varšavi upozoriti da Priština i Tirana pokušavaju da prikažu srpsko pravoslavno nasleđe kao albansko ili kosovsko, najavio je zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Dušan Kozarev.

MOJ SLOBA JE UMRO NA DAN KADA SAM MU REKLA DA GA VOLIM: Emotivna ispovest Mire Marković ZAPALILA JE SRBIJU!

Kozarev je rekao da je Panel o pitanjima ispovedanja vere i odnosima religijskih zajednice i verskim pitanjima u okviru godišnje konferencije koju organizuje kancelarija OEBS za ljudska prava ODIHR, prilika je da se javnost obavesti o problemima Srpske pravoslavne crkve na Kosovu.

Prema njegovim rečima, delegacija Srbije će ukazati na "falsifikate kojima Priština i Tirana pokušavaju da srpsko kulturno nasleđe odvoje od Srba, i predstave ga kao albansko ili neko izmišljeno kosovsko pravoslavno nasleđe".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je kazao da je manastir Dečani na Kosovu ugožen i pravnim procedurama, da su monasima i manastiru nametnuti problemi oko poseda i raspolaganja imovinom, a da je u muzeju u Tirani taj manastir predstavljen kao albanski.

- To mesto velike istorije i srpskog ispovedanja vere u kome su sahranjene mošti Stefana Dečanskog, pokušavaju da predstave kao albansko nasleđe, kao manastir koji je gradila albanska vlastela - rekao je Kozarev.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SAVA

    30. septembar 2015 | 12:56

    U Yugi kod Tita Hodza se nije smeo javit a danas bi uzeli celu Srbiju, koji klosari, treba im stati na rep i rec gde im je mesto. Mi smo odvajali od plate za nerazvijeno Kosovo, ko ce da vrati te pare.

  • Jonny Bravo

    30. septembar 2015 | 12:21

    Ako dozvoli ovo nasa drzava ja javno ostavljam pasos...

  • Jezic

    30. septembar 2015 | 12:07

    Ja bi tuzio Drzavu Albaniju zbog zlouptreba na Albanskoj zastavi.. .ako niste znali dvoglavi crni orao je grb Djuradja Kastriota-Skender beg, pravoslavca koji je branio te krajeve od islama..ali kako to objasniti onima koji su i stvorili Albaniju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA