PRIŠTINA U STRAHU: "ZA" Kosovo u UNESKO glasaće samo 92 države?

Vlada Kosova i njeni partneri računaju da imaju 92 glasa za prijem Kosova u Unesko i ocenjuju da je teško postići dvotrećinsku većinu od 195 država članica te međunarodne agencije

  • 3

Vlada Kosova i njeni partneri računaju da imaju 92 glasa za prijem Kosova u Unesko i ocenjuju da je teško postići dvotrećinsku većinu od 195 država članica te međunarodne agencije, piše danas prištinski dnevnik Koha ditore.

 

DAN D ZA SRBE: Hoće li SRPSKE SVETINJE pasti u ruke Albanaca? Evo kako Srbija može da SPREČI ulazak Kosova u UNESKO!

 

Predstavnici Vlade su za dnevnik izjavili da se nadaju da će obezbediti dovoljan broj glasova da Kosovo postane članica Agencije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko).

 

 

Prema spisku koji su uradili Vlada Kosova i njeni međunarodni partneri, 62 države su se izjasnile da će sigurno glasati za prijem Kosova, dok se ostalih 30 nisu jasno izjasnile, ali se kosovske vlasti uzdaju i u njihovu podršku.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Generalna Skupština Unesko će danas razmotriti predlog Albanije koji je podržan u Izvršnom odboru organizacije da Kosovo postane član te organizacije protiv čega Srbija žestoko lobira.

 

Najavljeno je da će Srbija danas zatražiti odlaganje glasanja za prijem Kosova za naredne dve godine kada treba da se održi naredna sednica Generalne skupštine.

 

Prema poslovniku o radu predlog Srbije će biti stavljen na glasanje odmah nakon što bude iznet.

 

Od tog glasanja zavisiće dalji postupak razmatranja zahteva za prijem Kosova u Unesko.

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    9. novembar 2015 | 12:12

    Ne treba im 2/3 od ukupnog broja nego od onih koji se izjasne za ili protiv,suzdrzani i ne glasaci se ne broje i zato postoji velika opasnost da divlje pleme dobije stolicu i sedne pored zapadnoevropskih divljaka,turaka i ostalih svetskih zlikovaca.

  • Dag

    9. novembar 2015 | 20:46

    "Samo" 92?... (Sad,kad smo se "provukli",treba sve uraditi, da ti spomenici dobiju autonomiju i zastitu - svetske zajednice.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA