Prosvetarima jednokratna pomoć od 7.000 dinara!

- Oni koji misle da je ovo "uvreda" za prosvetare, neka isplate svojih hiljadu dinara, kako ne bi doveli državu do bankrotstva - rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za štampu

  • 53

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će prosvetni radnici dobiti jednokratnu pomoć od 7.000 dinara, a ne 6.000 dinara, koliko je predviđeno zakonom koji je u skupštinskoj proceduri.

MENJAJU SE PLATE U JAVNOM SEKTORU: Evo ko će dobijati više, a ko manje!

Vučić je na konferenciji za novinare poručio svima koji kažu da je to "uvreda" za prosvetare da oni isplate svojih hiljadu dinara, kako ne bi doveli državu do bankrotstva.

VUČIĆ: Prosvetarima veće plate, a đaci treba da uče i rade

- Pošto neki kažu da je sve malo uvek, neka nam obezbede to, neka nam poklone, pa ćemo mi pola da sačuvamo i da potrošimo na neki drugi način - primetio je premijer.

On je rekao da je to ista priča kao i ona oko Tanjuga.

- Divan nam je Tanjug, mnogo ga volimo, a ni dinara ne bismo dali, pa čak ni od svojih ogromnih plata od pet, šest ili sedam hiljada evra, da platimo te kolege, koji imaju platu od 30 ili 40.000 dinara, ali smo u stanju da kritikujemo neke druge, koji su se borili da to sačuvaju, ali koji nisu uspeli da pronađu dovoljno dobru ponudu - rekao je predsednik vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA