VUČIĆ SMENIO GAŠIĆA?! Meni je teško, ali on ne može da ostane ministar (VIDEO)

- Bratislav Gašić je moj krajnje odan prijatelj, ali izvinjenje i pokajanje nije dovoljno i on ne može da opstane na mestu ministra odbrane, posle ovoga što je uradio - rekao je premijer Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je održao prvi radni sastanak sa nordijskim kompanijama u prisustvu predstavnika ambasada nordijskih zemalja – Danske, Norveške, Finske i Švedske, a nakon njega odgovarao je na pitanja novinara o spornoj izjavi ministra odbrane Bratislava Gašića, kao i o napadima na Srbe u Goraždevcu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku da smeni ministra odbrane Bratislava Gašića posle uvrede koju je izneo na račun novinarke B92 u Trsteniku.

- Kada sam čuo šta se dogodilo, bio sam kao čovek iznenađen i šokiran. To su stvari koje ne mogu da se dogode nikome, ili ne bi trebalo da se dogode - počeo je ovim rečima svoje obraćanje novinarima premijer Srbije i dodao:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Bratislav Gašić je moj krajnje odan prijatelj, ali izvinjenje i pokajanje nije dovoljno. Za ono što je uradio ministar odgrane ja ne mogu da nađem reči nikakvog opravdanja. Ja se u ime Vlade Srbije izvinjavam novinarki, ali to nije dovoljno, ali on ne može da opstane na mestu ministra, posle ovoga što je uradio. Ja sam sa njim razgovarao više puta i ovo je jedan od teških dana. Bata Gašić je jedan od mojih najodanijih prijatelja i jako mi je teško. Zbog te pristojne i moderne Srbije ja danas povlačim crtu. Nećemo dozvoliti vređanje žena i pokazujemo da je odgovornost  - rekao je premijer Srbije i izvinio se svim ženama u Srbiji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ja ne bih preživeo da je tako nešto neko rekao mojoj ćerki. Gašićeva izjava nije čak ni samo seksistička, mada je on nesumnjivo uvredio sve žene - rekao je Vučić i dodao da je posle svega ovakva odluka bila jedina moguća.

- Zato Gašićevo izvinjenje, koliko god bilo dobro što je do njega došlo, što je bezuslovno i što ministar nije ni pokušao da sebe bilo cime opravda, jer opravdanja za njegov postupak jednostavno nema, nije i ne može da bude dovoljno - rekao je premijer Srbije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vučić je rekao da je dobro što se Gašić izvinio, i da je to novost u našem političkom životu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Nemam još uvek nikoga koji bi ga zamenio na ovom mestu - odgovorio je premijer Srbije na pitanje novinara ko će na mestu ministra odbrane zameniti potpredsednika SNS-a.

Premijer Srbije najavio je nova hapšenja kriminalaca do kraja godine, koji su kako kaže "orobili Srbiju".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Evo šta je rekao Bratislav Gašić:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bani

    7. decembar 2015 | 15:08

    Gospodin ministar,trebao je sam da ponudi ostavku ako mu je iskreno zao i da izvinjenje ima smisla..Ovako mu je zao,al fotelje..

  • Šomi Srbin

    7. decembar 2015 | 14:02

    Bravo tako se radi kad nezna da se ponaša ćao

  • ferrari909

    7. decembar 2015 | 15:05

    Prosto neverujem da pocinjemo da licimo na neku normalnu zemlju...svaka cast za premijera i samo napred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA