OSEĆAM SE OSRAMOĆENO, NIŠTA NE ZAMERAM VUČIĆU: Evo šta je još Gašić poručio novinarima! (VIDEO)

- Osećam se osramoćeno, izvinio sam se lično gospođi Labović - rekao je ministar odbrane na konferenciji za medije

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić rekao je da se "oseća osramoćeno" na konferenciji za medije u Medija centru dva dana nakon njegove izjave da "voli kada novinarke lako kleknu", a koja je juče dovela do reakcije premijera Srbije Aleksandra Vučića, kada je izjavio da je "Bata njegov najodaniji prijatelj, ali da posle ove izjave ne može da ostane na mestu ministra".

VUČIĆ SMENIO GAŠIĆA?! Meni je teško, ali on ne može da ostane ministar (VIDEO)

- Osećam se osramoćeno, izvinio sam se lično gospođi Labović - rekao je Bratislav Gašić i dodao:

- Nemam nijednu zamerku na reči premijera Srbije Aleksandra Vučića. Svi u SNS se borimo za normalnu i modernu Srbiju. Dao sam sve od sebe. Mogu samo da se nadam da ću u budućnosti moći opet da doprinesem napretku Srbije.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Poštovani predstavnici medija, poštovani građani Srbije, nemam reči da opišem koliko se osramoćeno osećam. Za mog prijatelja i lidera stranke, Aleksandra Vučića nemam da kažem nijednu ružnu reč, jer dobro znam šta stoji iza njegove odluke. Mogu samo da kažem da se nadam da ću u budućnosti ponovo imati priliku da služim svojoj zemlji i još jednom bih uputio izvinjenje gospođici Zlati Labović i svim građanima Srbije, a posebno ženama - rekao je Bratislav Gašić u kratkom obraćanju medijima, u prostorijama Medija centra.

- U društvu imamo previše slučajeva u kojima se prema ženama ne ophodimo na fer način, previše slučajeva zlostavljanja žena. Veoma mi je žao što je moj gest i postupak doprineo tome na neki način i od danas će moja misija biti da se borim protiv te ružne priče - rekao je on.

Upitan da li će podneti ostavku Gašić nije želeo da odgovori.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

– Kada sam čuo šta se dogodilo, bio sam kao čovek iznenađen i šokiran. To su stvari koje ne mogu da se dogode nikome, ili ne bi trebalo da se dogode – rekao je juče premijer Srbije Aleksandar Vučić i dodao:

– Bratislav Gašić je moj krajnje odan prijatelj, ali izvinjenje i pokajanje nije dovoljno. Za ono što je uradio ministar odgrane ja ne mogu da nađem reči nikakvog opravdanja. Ja se u ime Vlade Srbije izvinjavam novinarki, ali to nije dovoljno, ali on ne može da opstane na mestu ministra, posle ovoga što je uradio. Ja sam sa njim razgovarao više puta i ovo je jedan od teških dana. Bata Gašić je jedan od mojih najodanijih prijatelja i jako mi je teško. Zbog te pristojne i moderne Srbije ja danas povlačim crtu. Nećemo dozvoliti vređanje žena i pokazujemo da je odgovornost.

Pogledajte šta  je tačno rekao Gašić:

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kikaikea

    8. decembar 2015 | 09:27

    G.Gašić je veoma važan član stranke i ubeđen sam da će i dalje svojim radom mnogo doprineti jačanju stranke.

  • Hana

    8. decembar 2015 | 12:11

    Covek se pokajao i dao izvinjenje i ne treba sad da ga osudjujemo.

  • ruza

    8. decembar 2015 | 13:12

    Svi u životu imamo momente za koje bi voleli da se nisu dogodili. Ja verujem u iskreno pokajanje jednog od najistaknutijih ministara. Vojska Srbije je uz Gašića vratila stari sjaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA