TAJNE SLUŽBE HAŠIMA TAČIJA POZIVAJU NA LINČ ČLANA VLADE SRBIJE! Tvrde da je njegov deda UBIO ALBANCA

Kosovski mediji napali su Marka Đurića, šefa Kancelarije Vlade Srbije za KiM, optužbama da je njegov deda, navodno pre 70 godina ubio Albanca

  • 44

Kosovski mediji napali su Marka Đurića, šefa Kancelarije Vlade Srbije za KiM, optužbama da je njegov deda navodno pre 70 godina ubio Albanca. Ovaj napad i poziv na linč, režirao je prema pisanju beogradskih medija Kadrij Veseljiji, predsednik skupštine Kosova, zamenik Tačijeve stranke i nekadašnji šef kosovske tajne službe.

ĐURIĆ PORUČIO SRBIMA NA KOSOVU: Ne odgovarajte na provokacije albanskih ekstremista

Sumnja se da Veselji i dalje ima kontrolu nad radom tajnih službi i da stoji iza sajta koji je lansirao priču o Đurićevom dedi koji je ubio Albanca samo zato što je nedozvoljeno sekao šumu.

Cilj napada je minimiziranje oružanog napada na Srbe u Goraždevcu i kreiranje mržnje Albanaca prema Đuriću. Naime, u tekstu koji se munjevitom brzinom širi po kosovskim sajtovima, između ostalog, navodi se da je Đurić unuk „osobe koja je ubila jednog Albanca na liniji koja deli region Drenice od Kolašina, što se desilo posle Drugog svetskog rata“.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

- Izvor je naveo da je V. Đurić, deda Marka Đurića, radio kao čuvar šume u mestu Krivolov i u tom periodu ubio vatrenim oružjem Albanca iz Drenice koji je bio u seči drveća. Prema ovom izvoru, Albanac je navo0dno ubijen zbog etničkih razloga, a ne zato što je pokušao nezakonitu seču. Do sada, rekao je on, porodica Đurić, nije polagala račune za to ubistvo - navodi se u spornom tekstu i dodaje „da je Marko Đurić poreklom iz regiona kolašinskog Ibra, što je na Kosovu poznatije kao opština Zubin Potok“.

- Izvor je dodao da je porodica Marka Đurića živela u mestu Miljkovac, koje se nalazi u planinskom delu Zubinog Potoka, na granici sa Drenicom, odnosno Srbicom. Ali Đurići su otišli sa Kosova u Beograd i tamo se i Marko rodio. Oni su se preselili pre 70 godina, tačnije u vreme kada je ubijen Albanac, tako da su najverovatnije pobegli zbog straha od osvete - piše na kosovskim portalima.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    11. decembar 2015 | 08:38

    Pa i Tacijev deda je bio pevoslavni pop...slava mu je bila Mitrovdan... I stasad?

  • VAN

    11. decembar 2015 | 09:08

    Daleko više srba sradalo je od Arnauta. Posebno zabrinjava što se sradanje srba nastavlja od potomstva njihovog i tome se ne nazire kraj.

  • Kalabic

    11. decembar 2015 | 08:03

    Sta ako je?!Klko njih i danas danji ubina Srbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA