BORKO OSNIVA LEVICU SRBIJE! Evo koliko će poslanika imati u srpskom parlamentu

- Jasno je da smo već duže vreme ideološki, politički i programski u suprotnim smerovima DS i ja, kao i da je DS odbio predlog programa koji smo podneli. Želim im sve najbolje. Moji saradnici i ja nastavljamo borbu protiv ove nesposobne vlasti - rekao je bivši funkcioner i član DS-a

  • 23

Poslanik u Skupštini Srbije Borislav Stefanović, koji je juče napustio DS i koji osniva „Levicu Srbije“, narednih dana trebalo bi da formira i poslanički klub u Skupštini Srbije koji će biti sastavljen od najmanje pet poslanika iz više stranaka.

BORKO MORA DA VRATI MANDAT! Evo šta kažu DEMOKRATE na odlazak Stefanovića iz DS-a

Kako piše "Alo!", Stefanović je već obezbedio i prostorije za svoju političku organizaciju, i to u centru Beograda, tačnije u beogradskoj opštini Stari grad. Borkova politička organizacija imaće odbore u velikom broju opština i gradova u Srbiji, na čijem formiranju Stefanović zajedno sa saradnicima uveliko radi. Kako je Stefanović rekao, „Levica Srbije“ u početku će biti registrovana kao pokret, dok se ne prikupi dovoljno potpisa za osnivanje stranke.

RASULO DEMOKRATA: Borko Stefanović napustio DS!

- Jasno je da smo već duže vreme ideološki, politički i programski u suprotnim smerovima DS i ja, kao i da je DS odbio predlog programa koji smo podneli. Želim im sve najbolje. Moji saradnici i ja nastavljamo borbu protiv ove nesposobne vlasti.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pravimo „Levicu Srbije“. Narednih dana registrovaćemo istoimeni pokret, a počinjemo i s prikupljanjem potpisa za osnivanje stranke. Radimo i na formiranju novog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije, ali o imenima poslanika zasad ne bih govorio - kazao je juče Stefanović, po napuštanju DS-a.

On navodi da neće vraćati poslanički mandat stranci, što od njega inače traže demokrate.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Mislim da sam poslanički mandat zaslužio svojim radom i mogao bih jedino da ga vratim onome koji mi ga je i dao, ali on više nije u politici. Neki su zahvaljujući meni dobili mandate, pa oni meni treba da ih vrate - dodaje Stefanović. On nije želeo da komentariše saopštenje DS-a povodom njegovog odlaska iz stranke, navodeći da „na otrov ne odgovara otrovom“.

Kako su već ranije mediji preneli Borku će osim sociologa Jove Bakića, pridružiti jedan broj demokrata, ali i članovi drugih stranaka, zatim grupe građana, pojedini sindikati, a podršku će mu pružiti univerzitetski profesori i pojedine javne ličnosti. Kad je reč o Skupštini, uz Stefanovića je poslanik Ivan Jovanović, koji takođe napušta DS.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    11. decembar 2015 | 09:57

    Malo imamo stranaka, daj jos par komada.

  • zora

    11. decembar 2015 | 17:31

    Bravo,levica je budućnost Srbije , regiona a i šire

  • Dr Lune

    11. decembar 2015 | 09:34

    Smesno...neki Djelic ( u ilegali ceka) mu dodje levicar, Dinkic strucni saradnik..." borba protiv vlasti",,.. nije i nemoze da bude cilj " levice"... imali smo " borbenu levicu Vulina"... levica je isprofanisana, salonska,...a nemamo " proletersku levicu" .." radnicku levicu"... koja ce da izruci svoj " val besa za uskracenim ljudsim pravom,da rade i zive,zivot dostojan coveka".ili, levica sa porukom " budimo realni probaj monemoguce".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA