VUČIĆ ČASTIO STRANE DIPLOMATE: Evo šta im je PORUČIO povodom otvaranja POGLAVLJA

Srpski premijer je nakon jučerašnjeg otvaranja pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom, danas u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu priredio prijem diplomatskom koru

  • 68

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, organizovao je prijem za predstavnike diplomatskog kora i srpske zvaničnike povodom otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom, sinoć u Briselu.

SRBI SU ZASLUŽILI OTVARANJE POGLAVLJA! Pljušte čestitke Srbiji od zvaničnika EU na TVITERU (FOTO)

U zgradi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu osim stranih diplomata, među kojima su bili šef Delegacije EU Majkl Devenport, američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman, na prijem su došli i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar za rad Aleksandar Vulin, šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević, gradonačelnik Beograda Siniša Mali...

Svečanost je počela "Odom radosti" u izvođenju Beogradske filharmonije.

Premijer Vučić se zahvalio svima koji su zaslužni za ovaj uspeh, predsedniku Srbije i predsednici Skupštine Srbije, članovima vlade i NVO sektora i  ekselencijama:

- Hvala svima vama koji želite da Srbija bude moderna zemlja - rekao je Vučić.

Srpski premijer je dodao da je u ovom poslu učestvovalo 3.000 ljudi, i da su svi oni zaslužni za otvaranje poglavlja.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Ali, zaslužni su i građani Srbije, jer smo svi zajedno uradili veliki posao. A ovaj posao je važan jer pravimo jedan zdrav sistem, i idemo ka onom tipu društva kome pripadamo. Pred nama je mnogo rada i truda, ali mi podižemo lestivcu visoko i želimo da ovaj posao koji je počeo sinoć u Briselu završimo dobro i temeljno - rekao je srpski premijer.

Vučić je takođe istakao da će u Srbiji u narednih pet godina životni standard biti sve bolji, jer je u prethodnom periodu značajno pala stopa nezaposlenosti, budžetski defivti je umanjen, i biće još manji, što su preduslovi da, kako je rekao u Srbiji stigne još veći broj investicija.

KIRBI ČESTITAO SRBIJI OTVARANJE POGLAVLJA: Nadam se da će pregovori biti završeni do 2019. godine

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Otvaranjem poglavlja mi smo jasno rekli na kom smo putu, a to će Srbiji dati još više šansi za nove investicije i to ne samo iz EU, već i drugih država sveta - poručio je premijer zvanicama.

Srbija GLAVNA VEST svetskih agencija - OTVARANJE POGLAVLJA i odnosi s Prištinom

Na kraju, premijer je rekao da Evropa više nije nedosanjani san i još jednom se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u evrointegracijama i otvaranju pregovaračkih poglavlja.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

DEVENPORT ČESTITAO SRBIJI! Srbi su mnogo uradili na svom putu ka EU

Ovom prilikom gostima se obratio i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, koji je reako da je Srbija mnogo napredovala na svom ervopskom putu tokom prethodne godine.

- Premijeru Vučiću, doneli ste stratešku odluku o pristpanju EU. Pravac i put ka članstvu u EU je sada vrlo jasno definisan. Otvaranje poglavlja je rezultat naših zajedničkih napora, ali i posvećenosti obe strane - poručio je Devenport.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

On je rekao da je međuvladina konferencija, u ponedeljak, u Briselu, predstavlja istorijski trenutak.

Gostima na svečanom prijemu služeni su šampanjac i jagode.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Srbija je juče, na međuvladinoj konferenciji u Briselu, otvorila prva dva poglavlja, 32 i 35, u pregovorima sa Evropskom unijom, čime je počela nova etapa u procesu evropskih integaracija naše zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dača

    15. decembar 2015 | 16:09

    Svi su svesni koliko mnogo je premijer postigao. On je i ovu priliku iskoristio da se zahvali na podršci koja nam je jako bitna, ali i na razumevanju i doprinosu svih ostalih koji iskreno žele da Srbija što pre ovaj proces privede kraju. Visoki ciljevi su sasvim korektni, jer su za ovu Vladu dostižni.

  • Oficir s ruzom

    15. decembar 2015 | 16:42

    Odusevio me Devenport kako peva himnu Srbije.

  • Dragica

    15. decembar 2015 | 16:07

    Samo napred nisam ni sumnjala u sposobnosti Vlade Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA