PUTIN ČESTITAO SRBIJI NOVU GODINU I BOŽIĆ! Evo šta je poželeo Tomi Nikoliću

- U odlazećoj godini odnosi Rusije i Srbije su se razvijali u duhu strateškog partnerstva. Pokrenuti su novi zajednički projekti od uzajamne koristi u različitim oblastima - naveo je ruski predsednik u čestitki

  • 14

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić preneo je danas ambasadoru Ruske Federacije Aleksandru Čepurinu zadovoljstvo što su dve zemlje očuvale izvanredne odnose uprkos iskušenjima, a Čepurin šefu srpske države novogodišnju i božićnu čestitku ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kako je saopšteno sa Andrićevog venca, predsednik Putin je u čestitki, pored ostalog, izrazio nadu da će se konstruktivni i sadržajni kontakti dva predsednika nastaviti.

NIKOLIĆ SE ZAHVALIO RUSIJI ŠTO NIJE GLASALA ZA PRIJEM KOSOVA U UNESKO: Evo šta je predsednik Srbije rekao Čepurinu!

- U odlazećoj godini odnosi Rusije i Srbije su se razvijali u duhu strateškog partnerstva. Pokrenuti su novi zajednički projekti od uzajamne koristi u različitim oblastima - naveo je Putin u čestitki.

Predsednik Rusije je naveo i da "visoko ceni Nikolićev dolazak u Moskvu, na proslavu 70. godišnice pobede u Velikom otadžbinskom ratu i učešće srpskih vojnika u paradi na Crvenom trgu".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- To je uverljiva potvrda jedinstva pristupa naših zemalja poukama i nasleđu prošlosti. Nadam se nastavku naših konstruktivnih i sadržajnih kontakata", napisao je Putin u čestitki, uz želju za dobro zdravlje i uspehe Nikoliću i njegovim najbližim, a "bratskom narodu Srbije mir i blagostanje".

Predsednik Nikolić je tokom susreta sa Čepurinom rekao da je Srbija ostala privržena Rusiji.

NIKOLIĆ U ARGENTINI: Srbija može da sačuva prijateljstvo sa Rusijom i kao član Evropske unije

- To je stav naroda, a mi političari postojimo zbog naroda, a ne obratno - rekao je predsednik Srbije.

Saradnja dve zemlje mora značajno da se unapredi u oblasti ekonomije, istakao je Nikolić i dodao da bi Rusija da investira u proizvodnju u Srbiji i zajednički proizvod plasira na svom tržištu.

Foto: AP/Marko Drobnjaković Foto: AP/Marko Drobnjaković

Komentarišući aktuelnu međunarodnu političku situaciju, predsednik je izrazio očekivanje će se EU vratiti saradnji sa Rusijom, jer je to u zajedničkom interesu.

- Rusija se opredelila za borbu protiv najvećeg svetskog zla - terorizma i da se uspostavi mir. Mogla je umesto toga da ulaže u bolji život svojih građana i da se bavi sobom. To su velika iskušenja, koja samo velika Rusija može da podnese - konstatovao je predsednik Nikolić.

Ambasador Čepurin je konstatovao da je 2015. godina bila veoma teška i puna iskušenja.

- U narednu godinu ulazimo puni optimizma - rekao je Čepurin i dodao da će ruska strana nastaviti da jača odnose sa Srbijom, posebno u oblasti ekonomije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana яяя

    15. decembar 2015 | 16:18

    Konacno i jedna dobra vest, zahvalni smo nasem CARU na cestitkama.

  • 1389 patriota

    15. decembar 2015 | 16:03

    Rusija ili Amerika, nema sedenja na dve stolice, to je to. Ziveo Putin.

  • Mia

    15. decembar 2015 | 20:44

    Kada vidim ovako nesto, srce mi je kao Rusija. Zivela braca Rusi <3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA