OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA TITOVOG SEFA: Evo šta je MARŠAL uradio sa blagom Karađorđevića!

Zastupnica princa Vladimira, kaže da je veštačenjem sefa 555 nedvomisleno utvrđeno da je skoro ceo sadržaj deo privatne imovine porodice Karađorđević ,od neprocenjive emotivne, istorijske i materijalne vrednosti

  • 82

Doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito prisvojio je blago dinastije Karađorđević, vredno nekoliko miliona evra. Ova dobro čuvana tajna otkrivena je kada je otvoren sef broj 555, u kojem se čuvaju njegove stvari, pa iako se smatralo da je u pomenutom sefu deponovana lična imovina „najvećeg sina naših naroda i narodnosti“, na videlo je isplivalo da se pod ključem čuva bogastvo Karđorđevića!

ZAVRŠEN RAT ZA TITOVO BLAGO! Evo kada će se znati ko ga je NASLEDIO

- Veštačenje sefa broj 555 je radio sudski veštak Rajko Dupalo, a za potrebe Komisije u ostavinskom postupku iza pokojnog Josipa Broza, a nalaz i mišljenje je dat 2. septembra 2013. godine na 55 strana. U tom nalazu opisan je sadržaj sefa uz primedbe koje se tiču izrade, natpisa, motiva, načina izrade nađenih predmeta, likova sa istim oznakama i slikama komada nakita sa prednje strane, zbog čega je napomenuto da ih treba slikati i sa poleđine, jer se na zadnjoj strani nalazi žig i datum izrade.

Tim veštačenjem je, međutim, nedvomisleno utvrđeno da je skoro ceo sadržaj veštačenog sefa deo privatne imovine porodice Karađorđević. Sadržaj je za porodicu Karađorđević od neprocenjive emotivne, istorijske i materijalne vrednosti - rekla je za „Alo!“ Gordana Kostić, zastupnik princa Vladimira, sina pokojnog princa Andreja Karađorđevića.

Foto: Milena Đorđević, Wikipedia/National Archives and Records Administration Foto: Milena Đorđević, Wikipedia/National Archives and Records Administration

Kako naš list saznaje, ovaj sef krije pravu riznicu nakita porodice Karađorđević, a koju je Broz 1945. zatekao kada se uselio u njihov dvor na Dedinju. Naslednici kraljevske porodice taj nakit nikad nisu videli!

NASTAVLJA SE RAT ZA TITOVO NEPROCENJIVO BLAGO! Evo šta Brozovi naslednici traže od njegovih stvari

- Između ostalog, u sefu se nalaze medaljoni sa likovima kralja Petra Prvog Karađorđevića i kralja Aleksandra i kraljice Marije, zlatni nakit sa posvetama i fotografijama, drago kamenje, brilijanti, grbovi i razna odlikovanja, od koja neka datiraju još iz 1913. godine.

Kralj Petar I Karađorđević. Foto: Wikipedia Kralj Petar I Karađorđević. Foto: Wikipedia

Otprilike ima oko 150 komada raznog nakita, a među njima je i Orden za hrabrost Miloša Obilića iz 1913, jedna zlatna poluga, zlatni opiljci iz rudnika koje su posedovali Karađorđevići, zlatnici... Uglavnom je sav nakit izrađen pre Drugog svetskog rata. Međutim, pravu vrednost nije moguće utvrditi jer je potrebno novo dopunsko veštačenje - otkriva naš sagovornik.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The Spatula

    17. decembar 2015 | 10:38

    Sve su oni to posteno zaradili, kao i ovi sad. Sta li ovi sadasnji Titovci imaju po sefovima nikad necemo saznati. Ovaj je zatekao i sacuvao u sefovima, a ovi sve iznese iz zemlje i potrosise! Sto je jako bitna razlika, Tito je dobijao i ostavljao ovde, pravio i gradio zajedno sa narodom. A ovi sadsnji, sve sto prave 2/3 uzmu sebi a 1/3 se ugradi. Pa sad vidite postenje!

  • bOoMERANG

    17. decembar 2015 | 09:47

    A od koga su Karadjordjevici drpili ?!?!? Od seljaka i sirotinje !!!!!

  • Ns

    17. decembar 2015 | 10:16

    Srbija da je ostala samo Kraljevina Srbija bez sjedinjavanja za hrvatskom i slovenijom, bila bi jedna od najrazvijenijih država danas. Ovako jugoslavenizacija a pogotovo komunizam su nas usporili i čak i nazadovali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA