SRBIJA UZVRAĆA UDARAC CRNOJ GORI ZBOG UNESKA! Dačić tvrdi da Beograd neće podržati Lukšića u trci za "PRVOG ČOVEKA SVETA"

- Kako se neko odnosi prema našim interesima, tako ćemo se i mi odnositi prema njihovim. Ne verujem da ćemo mi glasati za njihove stvari na međunarodnom planu - rekao je šef srpske diplomatije

  • 66

Srbija neće podržati kandidata Crne Gore za generalnog skeretara UN Igora Lukšića, izjavio je za beogradski Danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. Crna Gora je kandidovala za prvog čoveka svetske organizacije Lukšića, aktuelnog potpredsednika vlade i ministra spoljnih poslova, koji je bio i premijer od 2010. do 2012.

 

KOGA ĆE SRBIJA PODRŽATI U TRCI ZA PRVOG ČOVEKA SVETA? Evo šta na to kaže Vučić

 

Danas ocenjuje da najava da Beograd neće podržati crnogorskog kandidata ne predstavlja iznenađenje, s obzirom da je Crna Gora nedavno glasala za prijem Kosova u Unesko.

 

Ivica Dačić je tada rekao da to "nije samo odluka o Kosovu, već odluka koja je duboko protivna srpskim nacionalnim interesima".

 

- Kako se neko odnosi prema našim interesima, tako ćemo se i mi odnositi prema njihovim. Ne verujem da ćemo mi glasati za njihove stvari na međunarodnom planu - rekao je šef srpske diplomatije.

 

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

 

Premijer Aleksandar Vučić ponovio je večeras da Vlada Srbije još nije donela odluku o tome kog kandidata će Srbija podržati za generalnog sekretara UN.

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Животад

    30. decembar 2015 | 09:31

    Уведите им санкције и забраните им улазак у Србију

  • Dragorad

    30. decembar 2015 | 09:48

    Bravo Dacicu konacno prava odluka mnoooogo su oni nama spustali i zalupljivali nam vrata. Nama su puno vise drugi izlazili u susret a oni nas uvek izigravali.... Jos samo da se vrate u svoju zemlju pun ih je beograd bre uzas

  • K1

    30. decembar 2015 | 10:10

    Nek placaju njihovi studenti koji dolaze da studiraju u Srbiji,nije u redu mi njima sve pruzamo a oni nama glasaju za prijem kosova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA