AUTOPUTEVI DONOSE NAJVIŠE POSLA SRBIJI! Vučić otvorio novu deonicu puta na Koridoru 10 (FOTO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas kod Bele Palanke otvaranju deonice istočnog kraka Koridora 10 Crvena Reka-Čiflik-Staničenje u dužini od 23 km. U saobraćaj će biti puštena deonica Crvena Reka - Čiflik, kod Bele Palanke, u dužini od 13 kilometara u punom profilu autoputa odnosno svih šest traka

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas kod Bele Palanke otvaranju deonice istočnog kraka Koridora 10 Crvena Reka-Čiflik-Staničenje u dužini od 23 km. U saobraćaj će biti puštena deonica Crvena Reka - Čiflik, kod Bele Palanke, u dužini od 13 kilometara u punom profilu autoputa odnosno svih šest traka, kao i 10,6 kilmetara od ukupno 12,2 km na deonici Čiflik - Staničenje, kod Pirota u polu profilu.

PUT U OVAKVIM MESTIMA ZNAČI ŽIVOT! Vučić OTVORIO deonicu Aranđelovac-Krćevac i PROVOZAO SE s novinarima (FOTO)

Vučić je izjavio da ćemo u godinama pred nama pokazati da nije posao Vlade samo da otvara nove puteve, već da obezbedi bolji život i penzionerima i zaposlenima u javnom sektoru, a nerazvijenim opštinama da omogući da više ne budu siromašni deo Srbije.

- Ne postoje laka rešenja, i ovaj put koji danas otvaramo pokazuje koliko je rada potrebno. Ono što je važno je da nastavimo trpeljivo i strpljivo da radimo, samo tako će rezultati biti bolji, niko nam neće doneti ništa, ne postoji čarobni štapić, ali uzdamno se u svoj rad, disciplinu i odgovornost - rekao je premijer nakon otvaranja deonice od 23 kilometra na Koridoru 10 kod Bele Palanke.

Otvaranju su prisustvovali potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, generalni direktor grčke kompanije "Aktor", Joanis Burnazo i direktor Koridora Srbije Dmitar Ðurović. Na deonici Čiflik - Staničenje otvorena je jedna strana autoputa sa tri saobraćajne trake.

Radove na deonici Crvean reka Čiflik izvelo je grčko preduzeće ''''Aktor'''', a vrednost koji su finansirani kreditom Evropske banke za obovu i razvoj je 43 miliona evra. Na trasi te deonice nalazi se 15 mostova, dva nadvožnjaka i jedan most izvan trase na petlji Bela Palanka. Na toj deonici, koja je puštena u saobraćaj, habajući sloj će biti završen u maju 2016. godine.

Srpski premijer je podsetio da je Vlada Srbije obećala posebne subvencije za pet okruga, da vise, kako je naveo, ne budu siromašni deo Srbije.

- Da se približavaju Beogradu, po ekonomskoj razvijenosti, a naš je posao da pokažemo da nam je jednako stalo do Bele Palanke, Babušnice i Niša kao i do Beograda - rekao je VUcić.

Otvaranje puteva, poput ove deonice kod Bele Palanke, nazvao je prekretnicom u razvoju Srbije i zato posebno zahvalio i srpskim i grčkikm radnicima koji su, kako je rekao, marljivo radili, poštovali rokove i nisu birali vreme i uslove pod kojima će da rade.

Foto: Tviter/@SerbianPM Foto: Tviter/@SerbianPM

- Moramo da završimo i tunel Barancovo, i sve do Dimitrovgrada, mi ovaj put moramo da otvorimo u potpunosti do marta 2017. Posle toga želim da udvostručimo broj putnika, da vise zarađujemo od putarina, da u objektima uz autoput zaposlimo još ljudi - naveo je premijer.

Na deonici Čiflik - Staničenje izgrađena je leva traka autoputa i u toku su intezivni radovi na izgradnji desne strane autoputa. Radove, koje finansira Evropska investiciona banka sa 33,5 miliona evra, izvodi španska firma "Rubau".

Foto: Tviter/@SerbianPM Foto: Tviter/@SerbianPM

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom kod Dimitrovgrada, dugačak je 86,9 kilometara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shama

    30. decembar 2015 | 13:23

    Nista bez dobre infrastrukture, godinama smo stagnirali u ovom domenu, kao i mnogim drugim, ali ovo sto radi Vlada je jos jedna realna cinjenica da nam je glavni fokus sto brzi napredak zemlje, koja je donedavno bila razorena od strane prebahatih vlasti !

  • ana

    30. decembar 2015 | 15:21

    Kada su odavno trebali ovi putevi da budu gotovi,ali prethodna vlast od silnih krađa nije uspela ništa da završi.

  • djordje92

    30. decembar 2015 | 14:38

    Ulaganje u infrastrukturu je veoma vazno za zemlju koja zeli da porivuce investitore kao mi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA