HAOS U BELOJ CRKVI: Pogledajte divljanje demokrata (VIDEO)

Pravi HAOS nastao je u Beloj Crkvi kada je pre početka sednice došlo je do incidenta, kada je bačen i suzavac. Sednica još nije počela, u sali vlada potpuni haos, a, kako saznajemo sa lica mesta, odbornici prevrću stolove u skupštinskoj sali

Sednica Skupštine Opštine Bela Crkva pokušava da se održi, ali odbornici Demokratske stranke kao i veliki broj osoba iz krimogenih struktura sprečavaju njeno održavanje. Oni lome inventar u skupštinskoj sali i prete drugim odbornicima zbog čega je morala i policija da interveniše.

I aktivisti LSV pokušali su u Beloj Crkvi da nasilno uđu u zgradu Skupštine Opštine kako bi sprečili održavanje sednice lokalnog parlamenta. Takođe, kako se saznaje, tokom noći upućene su pretnje odbornicima kao i članovima njihovih porodica.

Trenutna situacija u Beloj Crkvi još se nije smirila, ali u zgradi Skupštine Opštine Bela Crkva nalaze se samo odbornici i zaposleni.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Da podsetimo, za danas, u 10 sati, zakazana je vanredna sednica belocrkvankog parlamenta, na kojoj će biti smenjen predsednik Opštine Stanko Petrović iz Demokratske stranke. Novi predsednik Opštine biće odbornik SNS-a Darko Bogosavljević.

Samom promenom predsednika Opštine dolazi i do prekomponovanja vladajuće većine u Beloj Crkvi. U opoziciji će biti demokrate i LSV, dok će stožer vladajuće koalicije ubuduće činiti Srpska napredna stranka i “Jedinstvena Srbija”.

- Srpska napredna stranka najoštrije osudjuje ovakav postupak LSV i DS koji su danas u Beloj Crkvi sproveli političko nasilje ne samo nad SNS već prema gradjanima koji podržavaju politiku predsednika naše stranke Aleksandra Vučića. Ovo je nezapamćeno nasilje, da se dovode sumnjivi tipovi koji vrše nasilje i napadaju sve koji podržavaju Aleksandra Vučića. Ja kao narodni poslanik mogu da kažem da je ovo nezapamćeno nasilje. Svi bi trebalo da osude ovakvo ponašanje. Režim Bojana Pajtića i Nenada Čanka ne preza ni od čega. Oni vladaju Vojvodinom koju su uništili skoro 2 decenije i sada pokušavaju da naprave bajpas kako bi sebi kupili još malo vremena na vlasti. Oni koji su uništili pokrajinu žele tako da do izbora još malo „ućare novca“. Za SNS ovde nije borba za vlast, već za odgovornost. Bojan Pajtić i njegov privezak Nenad Čanak uništili su Vojvodinu što je pokazao nedavno i izveštaj revizora koji pokazuje da je 3 milijarde dinara iz pokrajinskih fondova trošeno nenamenski. Ovim današnjim potezom DS i LSV se narušava demokratija, pogotovu zato što se primenjivala fizička sila. Ovo je po meni političko dno dna - kaže Željko Sušec.

MIROVIĆ: OVO JE FABRIKOVANA AFERA!

Foto: Tanjug/Filip Krainčić Foto: Tanjug/Filip Krainčić

Predsednik Saveta za Vojvodinu Srpske napredne stranke i potpredsednik te stranke Igor Mirović optužio je danas Demokratsku stranku i Ligu socijaldemokrata Vojvodine za nasilje u Skupštini Bele Crkve i fabrikovanje lažnih afera.

Igor Mirović je izjavio da će SNS u toku dana izneti dokaze šta se događalo u sali lokalne skupštine.

"DS je nasiljem pokušala da prekine sednicu na kojoj je većina odbornika svojom voljom htela da razreši predsednika opštine na demokratski način i bez pritisaka. Odbornici DS su hteli da uđu u salu silom i bacili su suzavac, a odbornik LSV je pokušao da prekine sednicu prevrtanjem stolova i izazivanjem incidenta", naveo je Mirović.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

On je izrazio očekivanje da će u toku dana biti nastavljena sednica na kojoj će biti izglasano novo opštinsko rukovodstvo.

Funkcioner SNS je kazao da je to dokaz nasilnog karaktera političke konkurencije, koja silom hoće da ostane na vlasti. "SNS osuđuje (takvo) ponašanje i traži da se vinovnici kazne i pronađu", poručio je on.

Prema njegovim rečima, SNS je poštovala zakonsku proceduru za sazivanje sednice.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Komentarišući izjavu pokrajinskog sekretara Branislava Bugarskog, koji je tražio od međunarodne zajednice da pošalje posmatrače na izbore i zaštiti građane Vojvodine, Mirović je kazao da su takve reči zabrinjavajuće, jer Vojvodina nema potrebe da je neko štiti osim od onih koji, kako je naveo, pokušavaju da mimo volje naroda i to još od 2012. godine, pa onda i 2014. godine, a i sada u Beloj Crkvi menjaju političku situaciju".

"U pitanju je paničan strah DS i LSV od promena, pa čak i u jednoj ovako maloj opštini. Plaše se izbora i toga da ih posle 15 godina vlasti narod više neće", istakao je on.

Mirović je ocenio i da je u istoriji na vlasti duže od Bojana Pajtića bio jedino Tito.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trtlja

    15. januar 2016 | 12:06

    Zuti pokusavaju raznoraznim podvalama i smicalicama da umanje glasacki potencijal u Beloj Crkvi!

  • Dragoslav

    15. januar 2016 | 12:06

    Žuti prave haos jer oni drugačije ne umeju.

  • Zeka

    15. januar 2016 | 12:47

    Narod Vam je na proslim izborima stavio do znanja sta misli o Vama, zato ne trudite se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA