Mirović: U kabinet ulaze ljudi sa rezultatima u svom poslu

Resor privrede vodiće Ivan Đoković (SPS), saradnik Dušana Bajatovića, dok je SNS za kulturu i informisanje izabrao kompozitora Miroslava Štatkica, a za finansije Smiljku Jovanović, direktorku Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza

  • 2

Budući predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović izjavio je danas da se u sastavljanju kabineta opredelio za ljude sa rezultatima u svom poslu, pa će tako resor sporta voditi bivši odbojkaški reprezentativac Vladimir Batez.

Pokrajinska vlada danas dobija novog predsednika

Skupština Vojvodine danas treba da izabere novu pokrajinsku vladu koju će voditi Mirović, a u kojoj će SNS imati osam resora, dok će po jedan dobiti SPS, SVM, PS i SDPS.

- Ekonomski razvoj je prva i najznačajnija tačka programa nove vlade u okviru kog će poseban akcenat biti stavljen na razvoj poslovne infrastrukture i privlačenje investicija - rekao je Mirović za "Blic".

On najavljuje da će veliku pažnju posvetiti i podsticajnoj politici za razvoj poljoprivrede.

- Zatekli smo puno nedovršenih poslova i u oblasti zdravstva i socijalne politike i insistiraćemo na intenziviranju saradnje sa nacionalnim zajednicama i njihovim savetima. Želimo da poboljšamo stanje u oblasti njihovih obrazovnih i kulturnih delatnosti i želimo da učestvujemo u finansiranju svih njihovih aktivnosti i projekata - istakao je Mirović.

MIROVIĆ KATEGORIČAN: Ni govora o ulasku LSV u Pokrajinsku vladu

Prema njegovim rečima, kao ključni cilj nove Pokrajinske vlade postavlja se politika koja treba da dovede do saradnje sa Vladom Srbije na svim nivoima i sa svim lokalnim samoupravama, a ne samo sa nekim kao što je to bilo do sada.

Printskrin: Google Street View Printskrin: Google Street View

- Na taj način ćemo doprineti razvoju lokalnih samouprava i olakšati im realizaciju raznih projekata prilivom sredstava iz Vojvodine i iz državnih i međunarodnih fondova - ocenio je Mirović.

Kako prenosi "Blic", resor privrede vodiće Ivan Đoković (SPS), saradnik Dušana Bajatovića, dok je SNS za kulturu i informisanje izabrao kompozitora Miroslava Štatkica, a za finansije Smiljku Jovanović, direktorku Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza.

Pokret socijalista dobiće resor socijalne zaštite, a Ljajićev SDPS energetiku, naveo je list.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    20. jun 2016 | 11:59

    Od pocetka vidis da prednost ima muski kadar NEMOGU da verujem da u Vojvodine nemaju ama bas nijednu zenu clanicu SNS koja je sposobna, pametna i vredna. Eto ti RAVNOPRAVNOSTI; Trazili ste gledajte,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA