≫ 

Gojković smatra da su poglavlja 23 i 24 dokaz puta ka modernoj državi

Na marginama zasedanja predsednica srpske skupštine je imala brojne susrete sa predsednicima parlamenata članica SE

  • 0

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas u Strazburu da je Srbija posvećena izgradnji modernog društva u čijim temeljima čvrsto stoje vrednosti Saveta Evrope, a otvaranje poglavlja 23 i 24 još jedna je potvrda da je na dobrom putu da uspostavi uređenu i modernu državu.

Gojković: Skupština počinje sa radom 4. oktobra

"Novi saziv Narodne skupštine će tome dati pun doprinos kako bi ispunili visoke standarde razvijenih demokratija sa viševekovnom tradicijom", rekla je Gojković na Evropskoj konferenciji predsednika parlamenata, u organizaciji SE, kao glavni uvodničar na temu saradnje nacionalnih parlamenata i SE.

Na toj konferenciji, kako je saopšteno iz skupštine, šefovi parlamenta Evrope raspravljaju o ulozi i odgovornosti parlamenata u migratornoj i izbegličkoj krizi.

Raspravlja se i o saradnji nacionalnih parlamenata i SE - zajedničkom promovisanju demokratije, ljudskih prava i vladavine prava, kao i mobilisanju parlamenata protiv mržnje i rasizma.

"U ovom trenutku, kada se suočavamo sa pojavom fanatizma i mržnje, afirmacija demokratije, ljudskih prava i vladavine prava potrebnija nego ikada", rekla je Gojković i ukazala da je Srbija na dobrom putu da uspostavi uređenu i modernu država koja će raditi u interesu i za potrebe svih građana.

Predsednica Gojković je u okviru Konferencije imala i bilateralni sastanak sa predsednikom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Pedrom Agramuntom, tokom kojeg je dogovorena njegova poseta Srbiji.

Na marginama zasedanja predsednica srpske skupštine je imala brojne susrete sa predsednicima parlamenata članica SE.

U sastavu delegacije su, pored Gojković, i šef stalne delegacije NS RS u Parlamentarnoj skupštini SE Aleksandra Ðurović, kao i generalni sekretar skupštine Svetislava Bulajić.

Na konferenciji će učestvovati predsednici parlamenata 37 zemalja, a obratiće se i predsednik PS SE Pedro Agramunt i generalni sekretar SE Torbjorn Jagland.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA