Vučić i Dačić predstavljaće sutra Srbiju na Generalnoj skupštini UN u Njujorku

U delegaciji će biti potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji će tokom zasedanja, koje traje do 26. septebra, učestvovati na brojnim skupovima i to će biti prilika da se predstave stavovi Srbije u vezi sa ključnim pitanjima od međunarodnog značaja

  • 74

U Njujorku sutra počinje 71. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojem će srpsku delegaciju predvoditi predsednik vlade Aleksandar Vučić.

Volstrit džornal pohvalio Jeremića kao jedinog kandidata VREDNOG POHVALE!

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova u delegaciji će biti potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji će tokom zasedanja, koje traje do 26. septebra, učestvovati na brojnim skupovima i to će biti prilika da se predstave stavovi Srbije u vezi sa ključnim pitanjima od međunarodnog značaja.

Šef srpske diplomatije učestvovaće, između ostalog, na Samitu UN-a o izbeglicama i migrantima, 19. septembra, kao i na više skupova regionalnog formata, uključujući radni sastanak MIP-ova Zapadnog Balkana sa komesarom EU za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom i ministarske sastanke Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi i Centralnoevropske inicijative.

U kontekstu predsedavanja Srbije Organizaciji za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC), ministar Dačić će biti domaćin neformalnog sastanka Saveta MIP-ova zemalja članica ove Organizacije, 23. septembra.

Kao član Trojke OEBS-a, učestvovaće i na događaju na visokom nivou koji organizuje ministar inostranih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer, u svojstvu predsedavajućeg OEBS-u, na temu "Snaga civilnog upravljanja krizama - jačanje kapaciteta OEBS-a kao regionalne organizacije po osnovu Glave VIII Povelje UN".

Učešće na generalnoj debati biće prilika i za realizaciju brojnih bilateralnih susreta prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Dačića sa ministrima spoljnih poslova i drugim zvaničnicima država članica Ujedinjenih nacija, kao i sa visokim predstavnicima međunarodnih organizacija, uključujući UN, EU i Savet Evrope.

Susreti će, kako se navodi, biti iskorišćeni za prezentaciju ključnih spoljnopolitičkih prioriteta Republike Srbije, posebno onih na planu evropskih integracija i odbrane suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje i nacionalnih interesa u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Na ovaj način nastaviće se aktivnosti lobiranja protiv daljih priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti KiM intenzivno vođene i tokom učešća ministra Dačića na 17. Samitu Pokreta nesvrstanih zemalja, na ostrvu Margarita u Venecueli, koji je bio održan od 15. do 18. septembra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • filip

    19. septembar 2016 | 17:17

    Bicemo dobro predstavljeni siguran sam

  • PavleP.

    19. septembar 2016 | 17:23

    Veoma bitni sastanci i učešća na kojima ćemo predstaviti svoje ciljeve i stavove.

  • Mira

    19. septembar 2016 | 17:08

    Prilika da se predstave i brane stavovi Srbije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA