BORIS DŽONSON DOLAZI U SRBIJU: Na poziv Aleksandra Vučića!

Premijer Vučić je istakao da Srbija veruje u iskreno prijateljstvo sa Velikom Britanijom, sa kojom sledeće godine obeležava 180 godina diplomatskih odnosa i pozvao ga da poseti Srbiju

  • 80

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, sastao se danas u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom sa kojim je, u izrazitoj prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i podršci koju Britanija pruža Srbiji na evropskom putu.

KLINTON POHVALIO VUČIĆA: Odlazak u Srebrenicu bio je hrabar potez!

Premijer Vučić je istakao da Srbija veruje u iskreno prijateljstvo sa Velikom Britanijom, sa kojom sledeće godine obeležava 180 godina diplomatskih odnosa i pozvao ga da poseti Srbiju. On je Džonsona obavestio o ekonomskim reformama koje je Vlada Srbije sprovela u poslednje dve godine i naglasio važnost većeg prisustva britanskih investitora na srpskom tržištu.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Ministar spoljnih poslova Džonson je istakao da je Srbija ključna zemlja na Zapadnom Balkanu i da će jedan od prioriteta spoljne politike Velike Britanije biti stabilnost tog regiona. Džonson je prihvatio poziv premijera Vučića da poseti Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    21. septembar 2016 | 14:55

    Kada je u pitanju Velika Britanija,onda zaista ima prostora za bolju saradnju.

  • tanja

    21. septembar 2016 | 16:54

    Na tome se uveliko radi, a rad uvek daje dobre rezultate.

  • Aleksandar

    21. septembar 2016 | 12:20

    Ja, nažalost ne verujem u dobre namere prema Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA