Dodik: Putin izrazio podršku stabilizaciji u regionu

Putin je upoznat sa dešavanjima u vezi sa referendumom u RS i poželeo je da se sve odvije mirno, rekao je Dodik posle sastanka za RTS

  • 14

U Moskvi su večeras raazgovarali predsednik Rusije Vladimir Putin i Republike Srpske Milorad Dodik koji je rekao da je sastanak bio veoma uspešan i da je ruski predsednik izarazio podršku stabilizaciji u regionu.

 

Završen sastanak Putina i Dodika u Moskvi: Pričalo se o situaciji na Balkanu i međunarodnim pitanjima!

 

Putin je upoznat sa dešavanjima u vezi sa referendumom u RS i poželeo je da se sve odvije mirno, rekao je Dodik posle sastanka za RTS.

 

Na zvaničnom sajtu ruskog predsednika objavljeno je da je razgovarano o situaciji na Balkanu i razlicitim medunarodnim pitanjima.

 

- Ja sam predsednika upoznao sa razvojem situacije u BiH i RS. On je ukazao na potrebu očuvanja mira i poželeo dobro svim ljudima na tom prostoru - rekao je Dodik. Prema Dodikovim rečima, Rusija je zainteresovana za stabilnost i mir i daće svoj doprinos u tom pogledu.

 

- Naravno da je predsednik upoznat i sa dešavanjima vezano za referendum koji se održava. Poželeo je da sve prođe u najboljem mogućem redu i da se razvoj situacije nastavi mirno - rekao je Dodik za RTS.

 

- Predsednik Putin izrazio je podršku stabilizaciji u regionu, podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu, poželeo napredak i BiH i Republici Srpskoj i u tom pogledu izrazio uverenje da Ruska Federacija svojim odnosom doprinosi stabilizaciji i ukupnom dobrom stanju stvari - rekao je Dodik dodajući da je razgovor prošao u najboljoj mogućoj atmosferi, prenela je RTRS.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

- Ovo je bila prilika da predsednika Ruske Federacije upoznam o razvoju političke situacije u BiH i da iskažem svoje mišljenje o tome, posebno ukazujući na činjenicu da je u BiH i posle 20 godina visoki predstavnik, da su u Ustavnom sudu BiH i dalje tri stranca koja dominantno odlučuju, te da se i u drugim institucijama isto tako održavaju stranci - dodao je Dodik, naveo je RTRS.

 

Kako je preneo Sputnjik, Putin i Dodik razgovarali su u Kremlju o ekonomskoj saradnji, bezbednosnoj situaciji na Balkanu i borbi protiv terorizma, kao i o predstojećem referendumu u Republici Srpskoj i predstojećim lokalnim izborima.

 

- Što se tiče referenduma, tu nije bilo nekih posebnih razgovora, osim konstatacije da je to pravo naroda - rekao je Dodik za Sputnjik, nakon sastanka sa Putinom.

 

On je naveo i da će građani Republike Srpske koji žive u Rusiji imati mogućnost da se izjasne na referendumu u Moskvi i na još nekoliko glasačkih mesta u Rusiji.

 

Sastanku su prisustvovali pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakom i šef predstavništava Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rkač

    23. septembar 2016 | 07:49

    Šta kaže o svađi sa Zmajem ko je u pravu

  • Hasan

    23. septembar 2016 | 01:55

    Dobro je pa imate i dalje srce Srbije u dtugoj drzavi. Vazda ste bili maloumni oa ce i sada istati tako. Punjeni krmak je otisao po kosku kod Putina velikig ubice siriske dece, hrabrog velikana kji je ruse sveo na ljude koji jos malo pa ce i korenje jesti da bi na drugoj strani ubijao uglavnom neduzne a ne ID. Njemu ovo krme ne znaci nista i sutnuce ga on kao i uvjek kad je Ruska ljubav bila najaca prema halapljivosti i parama. Uzivajte jos malo vremena kao i 90tih kad ste mesetarili i pljackali druge. Pisle je doslo vreme za naplatu pa ce i sada isto tako biti..

  • Vladeta

    23. septembar 2016 | 06:51

    Pa i Srbi nisu bili za referendum 90TIH Pa je izbio rat Politicari samo talasate a posle sakrijete djecu u inostranstvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA