VUČIĆ I BLINKEN: Važno da Srbija nastavi svoj evropski put

Zamenik američkog državnog sekretara je Vučiću preneo pozdrave potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i njegovu poruku da je izuzetno zadovoljan svojom posetom Srbiji u avgustu ove godine

  • 25

Za Sjedinjene Američke Države veoma je važan odnos sa Srbijom, kao ključnom zemljom regiona, poručio je danas u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem, zamenik američkog državnog sekretara Entoni Blinken.

Skot: Srbija je sidro stabilnosti u regionu

Blinken je pozdravio sve reforme koje je srpska vlada sprovela i naglasio da je važno da Srbija nastavi svoj evropski put, jer će to ubrzati napredak celog regiona, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Zamenik američkog državnog sekretara je Vučiću preneo pozdrave potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i njegovu poruku da je izuzetno zadovoljan svojom posetom Srbiji u avgustu ove godine.

Vučić i Blinken su razgovarali o odnosima dve zemlje, situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i dijalogu sa Prištinom. Premijer je obavestio zamenika Blinkena o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela, naglasio da je Srbija mnogo uložila u svoj napredak i da će učiniti sve kako bi održala stabilnost u regionu Zapadnog Balkana, jer stabilan region znači ekonomski prosperitet svih zemalja.

Uputivši zahvalnost zameniku državnog sekretara Blinkenu na posvećenosti i pomoći koju pruža Srbiji, Vučić je zahvalio i na izvanrednoj poseti potpredsednika Džozefa Bajdena Beogradu i njegovoj ličnoj podršci Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    23. septembar 2016 | 19:37

    Srbija ce nastaviti svoj put ka EU,a na tom putu imamo podrsku mnogih zemalja

  • Marko

    23. septembar 2016 | 20:04

    Srbija ima svoj stav i ne odustaje od svog puta.

  • Dana

    23. septembar 2016 | 20:24

    NAkon svega sto smo ulozili i postigl,evropski put je logican smer...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA