≫ 

ČANAK TRAŽI REFERENDUM U VOJVODINI: Ako može Republika Srpska, možemo i mi!

Čanak je povukao paralelu između Republike Srpske sa jedne i Vojvodine sa druge strane

Nenad Čanak, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, dao je zanimljiv osvrt na referendum u Republici Srpskoj.

DODIK SE NE BOJI: Država se ne pravi na hapšenju političkih protivnika

Nakon što je u nedelju u Republici Srpskoj održan referendum o "danu RS", lider LSV-a Nenad Čanak obrušio se na političare u svojoj zemlji.

U saopštenju na sajtu svoje stranke Čanak je napao "ratnohiškačku politiku predsednika Nikolića" i poručio da ako je legalne odluke najviših pravosudnih institucija jedne suverene države moguće rušiti na referendumima koji se organizuju na delu državne teritorije, onda LSV predlaže da sličnu praksu uvedemo i u Srbiji.

Čanak je tako povukao paralelu između Republike Srpske sa jedne i Vojvodine sa druge strane.

"Predlažemo da se u Vojvodini raspiše referendum o tome da li građani prihvataju sramotnu odluku Ustavnog suda Srbije od pre dve godine, o ukidanju Statuta Vojvodine i o tome da Novi Sad ne može da bude naš glavni grad", kazao je Čanak.

Ako se takva praksa primenjuje i hvali u susednoj državi, LSV predlaže da ona bude uvedena i u Srbiji, rekao je Čanak i dodao da veruje da će Nikolić "s radošću dočekati" taj predlog.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ??

    27. septembar 2016 | 22:12

    ZIVIO ČANAK!!!! Bumerang je čudo

  • djuro

    27. septembar 2016 | 21:52

    Naravno ,, zasto mi u Vojvodini nemamo pravo na referendum??? Canak je u pravu, kom pravo kom krivo dosta nam je , hocemo da budemo svoje gazde.

  • Gile

    27. septembar 2016 | 21:45

    Čanak je legenda. Vojvodina bi se u roku tri godine priključila EU, a ovako u paketu sa Srbijom neće ni za 20 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA