ČEKA SE MMF: Za mesec dana znaćemo koliko rastu plate i penzije

Plate i penzije nismo hteli da povećamo pre izbora, već kad oni prođu, a pojedinosti će se znati nakon dogovora sa MMF-om, rekao je premijer

Suficit u Srbiji će posle trećeg kvartala ove godine biti najmanje 28 milijardi dinara, što je prvi put posle mnogo godina, rekao je premijer Vučić.

PLATA U SRBIJI NAREDNE GODINE 450 EVRA: Premijer očekuje za dve godine još veću!

Premijer je na otvaranju fabrike tekstila turske kompanije "Tibet moda" u Ćupriji najavio povećanje plata i penzija i istakao da javni dug ne raste.

- Prvi put nemamo manjak u državnoj kasi, javni dug nam ne raste, neće ni dostići 75 odsto BDP, a već ćemo krenuti da ga obaramo - rekao je Vučić.

Navodeći da Srbija više zarađuje nego što troši, Vučić je rekao da će sledeće godine deficit biti još niži.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Sledi povećanje plata i penzija, polako... Plate i penzije ne povećevamo pred izbore, već kad prođu izbori, onda mogu da porastu. U roku od mesec dana, saznaćete sve posle dogovora sa MMF - rekao je Vučić.

STANJE U FINANSIJAMA SRBIJE SVE BOLJE: Suficit budžeta - 22 milijarde dinara!

Vrpcu nove fabrike u Ćupriji presekli su danas premijer, vlasnici "Tibet mode" Burak Galip Akurt i Melih Tengul i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić. Planirano je da u prvoj godini fabrika uposli 250 radnika, da bi u drugoj godini poslovanja broj zaposlenih dostigao 600, a u trećoj 1.000 radnika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • elena

    30. septembar 2016 | 17:50

    Bitno je da Srbija nije vise u krizi , i da domaci bruto proizvod raste neprekidno..

  • kata

    30. septembar 2016 | 17:22

    Super, bice povecanja!

  • Leposava

    30. septembar 2016 | 19:16

    Vlada Srbije je uspela da stvori atmosferu za dolazak stranih investitora, kao i uslove za realan rast plata i penzija u javnom sektoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA